Det såg så bra ut för mittfältsveteranen och resten av hemmaspelarna. AIK hade greppet om matchen och tog också ledningen.

Men den blev inte långvarig.

Inte ens två minuter.

Något som gjorde Ishizaki förbannad.

– Precis när vi gjort 1–0 åker vi på ett i baken. Då tappar vi allt "momentum" och resten av halvleken blir det "Hawaii", säger han.

Från illa skulle det bli värre.

"Två billiga mål"

Gustav Engvall var inte klar för kvällen, men frågar du Stefan Ishizaki var det bjudmål nummer två i en match där SM-guldet stod på spel.

– Efter 1–2-målet blir det bara pannkaka. De får två för billiga mål, så är det bara. Vi spelar om guld, då kan man inte släppa in så billiga mål, så enkelt är det.

Stress, press, frustration – AIK:s jakt på kvitteringen bjöd på en forcering som innehöll mer desperation än genomtänkt spel mot ett samlat Göteborgsförsvar.

– Vi kan varken spela långt eller kort och får en jättelång uppförsbacke och vi klarar inte att ta oss upp för den. Vi kanske slog lite för många långa bollar och de hittade inte rätt adress. Vi har två starka forwards (Henok Goitom och Mohamed Bangura) som vi kan spela upp bollar på, men träffar vi inte dem så har de inte så mycket att jobba med, säger Ishizaki.

Tung vecka för AIK

– Det kändes som om vi hoppades på tillfälligheter. Det funkar om du får dem, men får du dem inte, händer ingenting, säger Henok Goitom.

– Det känns extra tomt eftersom vi fick det där målet mot Halmstad och spelar hemma. Nu känns det bara tungt att åka till Örebro.

– Vi får försöka, det är bara en match kvar.

AIK-tränaren Andreas Alm:

– Vi har 80 sekunder mellan vårt och deras mål. Vårt försvarsspel var emellanåt bristfälligt, men så kan det vara ibland. Vi har en tuff vecka framför oss, men vi ska göra vad vi kan för att slå Örebro.