Fakta: Bakgrund

4 september: Therese Johaug får salvan Trofodermin av norska skidlandslagets läkare Fredrik S Bendiksen för att behandla sina sönderbrända läppar under ett höghöjdsläger i Italien.

16 september: Johaug dopningstestas.

4 oktober: Skidstjärnan informeras av Antidoping Norge att den anabola steroiden clostebol hittats i hennes urinprov.

13 oktober: Dopningsfallet offentliggörs och skakar om hela skidvärlden. Johaug svär sig fri, hävdar att Bendiksen lovat att salvan inte innehöll något dopningsklassat ämne och Bendiksen tar på sig hela skulden och avgår.

19 oktober: Johaug stängs av under utredning i två månader av Antidoping Norge.

– Om en av våra skidåkare döms så avslutas kontraktet omedelbart, säger racingchefen för Fischer, Gerhard Urain, till VG.

Enligt den norska tidningens uppgifter så tjänar Johaug flera miljoner kronor på sitt skidkontrakt. Hon har redan fått utbetalt sina bonusar från den förra säsongen och blir inte ersättningsskyldig eftersom hon åkte fast för dopning under försäsongen.

Johaug, som vann världscupen i våras, är en av skidtillverkarens största stjärnor. Även landslagskollegan Martin Johnsrud Sundby, som i år varit avstängd i två månader på grund av en mildare dopningsförseelse, tillhör Fischer. Skidtillverkaren avvaktar nu med en reklamkampanj, i vilken båda norrmännen deltar.

– Vi diskuterar om vi ska publicera reklamen. Vi får vänta och se, säger Urain.

Johaug testades positivt för den anabola steroiden clostebol i september. Hon säger att hon fått i sig substansen genom en läppsalva.

Norskan är avstängd två månader under utredning och får inte träna med det norska landslaget. Landslagsåkarna är just nu på träningsläger i Alperna.