Finn Hågen Krogh fullbordade den norska succén genom att bli trea.

Norrmännen och i synnerhet Martin Johnsrud Sundby – som tog hem slutsegern i minitouren för tredje gången – ser ut att bli svårstoppade även den här vintern.

– Jag är mycket nöjd. Jag körde riktigt fort de första två varven i dag och fick betala lite för det, men jag hörde att de bakom inte närmade sig, sade Martin Johnsrud Sundby till SVT.

Johansson kroknade

Lördagens svenska överraskningsman Martin Johansson – som startade som sjunde man – försökte haka på och ta upp striden om en pallplats, men tvingades släppa på det näst sista av de sex varven. Martin Johansson blev ändå bäste svensk på en 15:e plats, 1,21 efter segraren.

– Det fungerade skapligt, men när vi gick ut på femte varvet blev jag tvärstum, sade Martin Johansson.

Daniel Richardsson blev näst bäste svensk.

– Det var stressig åkning i dag och jag blev trött till slut. Det var utmanande före och svårt att få till skidorna, jag fick springa bredvid spåret en hel del. Jag gick på öronen två gånger, sade Daniel Richardsson som ändå avancerade från 28:e till 18:e plats.

"Gav självförtroende"

Förbundskaptenen Richard Grip sammanfattade:

– Martin gjorde ett bra försök och som helhet har den här helgen gett honom bra självförtroende. På damsidan fanns väldigt många glädjeämnen den här helgen. Att se Stina Nilsson åka så bra i ett traditionellt lopp var verkligen roligt, sade Richard Grip till SVT.

Världscupen toppas nu av Martin Johnsrud Sundby som skrapde ihop 314 poäng under premiärhelgen. Norge har sju åkare bland de tio främsta sammanlagt. Martin Johansson är med sina 76 poäng bäste svensk på 16:e plats totalt. Nästa helg väntar tävlingar i Lillehammer med skiathlon och stafett på programmet.