Fakta: Truppen

Damer: Maja Dahlqvist, Falun/Borlänge, Hanna Falk, Ulricehamn, Anna Haag, AnnaEmil Sportklubb, Ida Ingemarsdotter, Åsarna, Charlotte Kalla, Piteå, Stina Nilsson, IFK Mora, Linn Sömskar, IFK Umeå, Emma Wikén, Åsarna, Jennie Öberg, Piteå.

Herrar: Simon Andersson, Falun/Borlänge, Jens Burman, Åsarna, Johan Edin, IFK Mora, Calle Halfvarsson, Sågmyra, Marcus Hellner, Gällivare, Emil Jönsson AnnaEmil Sportklubb, Johan Olsson, Stockvik, Teodor Peterson, IFK Umeå, Carl Quicklund, Östersund, Daniel Richardsson, Hudiksvall, Oskar Svensson, Falun/Borlänge.

Skidstjärnan blev febersjuk precis till säsongsöppningen i Bruksvallarna den senaste helgen. I stället blev det sängläge hemma i Sundsvall och ett sikte i stället inställt på den första världscuphelgen i Ruka. Där är det en klassisk sprint på lördag och ett klassiskt distanslopp på söndag.

– Charlotte ska inte åka sprinten, oavsett hur hon mår, säger Grip.

Succéjunioren Ebba Andersson, som vann ett lopp och kom trea i ett annat i säsongspremiären i Bruksvallarna i helgen, är inte med.

– Vår hållning är att vi inte tar ut juniorer till världscupen före jul, och det förändras inte med hennes fantastiska framfart i skidspåret just nu. Tanken är att hon ska fortsätta att tävla på hemmaplan och successivt slussas in i världscupen. Vi får se var saker och ting landar, säger Grip.

Grip säger att landslagsledningen till den första truppen prioriterat landslagsåkare, de som visat resultat tidigare.

– Samtidigt är det viktigt att individer som står utanför landslaget kan känna att de kan få chansen, och det tycker jag att vi lyckats med.