Den 34-årige vänstersexan var inte med när Sverige genomförde sin första träning på polsk mark. I stället var Källman kvar på hotellet för att få ytterligare behandling av sjukgymnasten Jesper Lindgren.

Det handlar om sjukgymnastik, tabletter och nålar.

– Ryggsmärtan är inte farlig. Normalt sett så behandlar vi den med rörelse. Det är bara en fråga om hur lång tid det tar innan det släpper. Han måste kunna röra sig, säger Daniel Jerrhag.

Försenat flyg

– Jag kan inte säga klockrent att han spelar, det kan jag inte, men jag har förhoppningar att det ska gå vägen.

Landslaget flög till Wroclaw från Stockholm via Köpenhamn på torsdagen. På grund av ett kraftigt snöfall i den danska huvudstaden blev flyget rejält försenat, vilket innebar extra lång tid av stillasittande i de trånga flygplansstolarna för den två meter långe Källman.

– Det är ju inte bra att sitta så, naturligtvis, men det var inte mycket att välja på. Hade vi kunnat slippa den så hade vi gjort det.

Viktig i försvar

I anfallsspelet finns Fredrik Petersen som alternativ på högerkanten. Det stora avbräcket skulle bli i försvarsspelet där Jonas Källman har en viktig roll, både som "tvåa" – spelaren mellan mittförsvaret och kanten – och som spets längst fram i ett mer offensivt försvarsspel med fem man på linjen och en som stöter.

– Skulle man vilja spela 5–1 så försvårar det ju det avsevärt, men då får man kanske spela en annan typ av 5–1, säger förbundskaptenen Ola Lindgren.

– Källman har en rutin och erfarenhet i försvarsspelet och är väldigt viktig även när vi är en man mindre, när han är framme med sina teleskoparmar och stänger passningsvägar och läser spelet. Där utnyttjar vi honom väldigt mycket. Så det är klart, vill man säga att det är ett stort avbräck så är det ju så.