Mittfältaren hade en av huvudrollerna mot Danmark på Friends Arena.

Då av en mer defensiv karaktär.

I Parken var Kim Källström på nytt en av Sverige bästa spelare.

Den här gången spetsade han det slitsamma försvarsarbetet med en delikat hörna – plockad från klubblaget Grasshoppers – som låg bakom Sverige mål.

– Det var en sak som vi hade pratat om och tränat på. Vi försökte i Stockholm med då fungerade den inte alls men vi bestämde oss för att försöka en gång till, sade han.

– Klart att det är speciellt när något fungerar som man tränat på. I ett sådant viktigt skede också. Målet slog undan benen på danskarna och helt plötsligt satt vi i förarsätet.

"Stretcha baksidorna"

Källström skickade in en flack boll mot straffpunkten. Danskar föll ner mot målvakten Kasper Schmeichel, Zlatan Ibrahimovic gick åt andra hållet och kunde helt ensam vinkla in sedan bollen i det bortre hörnet.

Dessförinnan – elva minuter tidigare – var 33-åringen den avgörande faktorn i Andreas Isakssons straffområde. Yussuf Poulsen mötte Christian Eriksens hörna, skarvade den mot Sveriges mål och det var bara Källströms tå som lyckades stoppa ett danskt ledningsmål.

Mittfältaren kastade sig mot mållinjen, vispade upp foten och skickade bollen upp i ribban. Efter en del kalabalik missade Thomas Delaney avslutet utanför straffområdet.

– Bollen damp ner precis framför mig. Jag hann inte tänka så mycket utan försökte bara få iväg den. Där hade vi lite medgång att den studsade ribba och ut, sade han.

– Hann inte tänka så mycket mer än att det var bra att stretcha baksidorna.

"Är att räkna med"

Ibrahimovic ökade på till 2–0 med en välriktad frispark i den 76:e minuten. Lagkaptenens dubbel innebar att danskarna behövde göra fyra för att gå vidare.

De fick två, genom Yussuf Poulsen och Jannik Vestergaard.

Mål som inte räckte för avancemang.

EM-kvalavgörandets enda slutspelsbiljett tog Sverige hand om, och därmed väntar nu en sommar i Frankrike för förbundskapten Erik Hamrén & Co.

Och enligt Kim Källström har Sverige goda chanser att lyckas.

– Nu visade vi mot en bra nation att vi är att räkna med. Men det är många duktiga lag som ska dit och det kommer att bli tufft. Nu får vi sju-åtta månader att njuta av det här och förbereda oss för en stor turnering. Där vet vi att allt kan hända, sade han.

Slutspelet på "hemmaplan" – Källström spelade i Rennes och Lyon mellan 2003 och 2012 – kan mycket väl bli hans avrundande tid i den blågula-dressen.

– Inget jag har tänkt på. Varit fullt fokus på de här matcherna men jag är ju inte purung längre...