Fakta: Höjdpunkter i Karlstad

15.45: Slägga, damer, med Tracey Andersson.

17.25: Längd, damer, med Erica Jarder.

18.05: Diskus, herrar, med Daniel Ståhl.

18.15: Höjdhopp, damer, med Sofie Skoog och Erika Kinsey.

19.00: Stavhopp, damer,

20.05: Spjut, herrar, med Kim Amb.

20.35: 100 meter häck, damer, med Sanna Kallur.

20.55: 800 meter, herrar, med starkt internationellt startfält.

Fakta: Årsbästalistan på 100 häck

1) 12,20 sekunder: Kendra Harrison, USA (världsrekord).

2) 12,34: Brianna Rollins, USA.

3) 12,50: Kristi Castlin, USA.

4) 12.55: Jasmin Stowers, USA, och Nia Ali, do.

6) 12,57: Queen Harrison, USA.

7) 12,60: Sharika Nelvis, USA.

8) 12,62: Cindy Roleder, Tyskland.

9) 12,63: Alina Talay, Vitryssland.

10) 12,66: Cindy Ofili, Storbritannien.

52) 12,91: Sanna Kallur, Sverige.

Fotnot: Sanna Kallurs personliga rekord är 12,49.

EM-starten visade att Sanna Kallur klarar flera lopp på kort tid – att kroppen tål ett mästerskap.

Efter mästerskapscomebacken i Amsterdam har häckstjärnan ökat träningsbelastningen rejält – utan bakslag.

– Det känns nästan overkligt. Att det har funkat hela vägen. Att jag inte gått på någon nit. Och det tänker jag inte göra heller, säger hon.

Hon står ute i tallskogen ett par kilometer från Tingvalla IP. Hon har vinden i ryggen, både bokstavligt och bildligt. För första gången på nio år har hon sprungit lopp över tio häckar på träning.

– Förut tog jag mycket för givet. Då kunde jag tycka att det var trist att köra ett pass med två lopp över tio häckar. Nu svävar jag på moln när jag har klarat det, säger hon.

Skräcken borta

Benet klarar belastningen. Kallur är förbi rädslan hon kände inför sommarens första tävling, Diamond League-tävlingen på Stockholms stadion.

– Ja, det är jag. Det var det bästa och värsta jag någonsin har gjort. När jag klarade det känns det som om jag klarar vad som helst. Nu njuter jag av varje dag det funkar i stället för att oroa mig för det som komma skall, säger hon.

TT: Känner du dig som en veteran eller som en nybörjare?

– Kanske lite både och men mer som en veteran tror jag. Det känns som om jag har åkt hit och tävlat genom hela livet. Nu åkte jag hit med barn i baksätet och när vi kom genom Kopparberg satt Majken (dottern) och sjöng på "Fånt jag en körv"... Det var så himla mysigt. Det är lite annorlunda.

Spekulerar inte

Starten i Karlstad är Kallurs OS-genrep – men hon är inte ute efter något speciellt besked. Efter EM sade hon att det finns betydligt bättre tider i kroppen – hennes årsbästa är 12,91 – men hon fokuserar på annat än resultatet på Tingvalla.

– Det är ingen idé att spekulera i vilka tider jag kan göra. Efter EM har jag gått på ganska ordentligt så jag vill bara se vart träningen har tagit mig, säger hon.

Under skadefrånvaron har drömmarna om ett nytt OS fungerat som den kanske största motivationsfaktorn. Nu är hon snart där, på plats på Olympiastadion i Rio de Janeiro.

– Det är de bilderna jag har målat upp. Att komma in på arenan med väskan över axeln och gå de sista 200 meterna till starten. Det är magiskt, säger hon.