Det krävdes seger för att Kalmar skulle vara helt klart för allsvenskt spel även nästa säsong. Spänt och lite nervöst kan man tänka, men det blev inte ens spännande. Hemmalaget gjorde processen kort med Gefle och kunde med lite bättre skärpa satt lite fler än tre mål.

De två första målen kom på straff. 

– På den första så väntar jag ut honom (Emil Hedvall) och på den andra så fintar jag ned honom, sade en själaglad tvåmålsskytt.

Kalmars seger betyder att Falkenberg får kvala för att hålla sig kvar. 

– Skönt för oss, men kanske skönt för Falkenberg också. Nu vet de vad de har att koncentrerar sig på, sade David Elm som gjorde comeback efter en lång tids frånvaro på grund av sin femte hjärnskakning i karriären.

Ingen nervositet

Trots att det var mycket som stod på spel fanns ingen nervositet i Kalmarlaget.

– Det kändes lugnt, jag var med om det här med Halmstad förra året så jag har lite rutin nu, sade Marcus Antonsson som efter de två målen mot Gefle har gjort tolv mål i år och är delad trea i allsvenskans skytteliga.

– Jag får vara nöjd med tolv mål, tittar man på de som ligger över mig så har de säkert betydligt fler avslut – de spelar ju i topplag.

I och med segern kan Kalmar spela helt utan press i sista matchen när de möter ett guldjagande IFK Göteborg på bortaplan. 

– Det ska bli riktigt kul. Det var vad jag hade hoppats på innan matchen, att vi båda skulle vinna. Vi kommer göra allt för att vinna i Göteborg, försäkrar Antonsson.

Även David Elm ser fram emot att få vara med i guldstriden på ett litet hörn. 

– Jag bryr mig inte vilket lag som vinner, alla tre i toppen är värdiga vinnare tycker jag. Men kan man in och pilla lite där och förstöra för någon är det alltid kul, sade Elm.

Uppgivet i Gefle

Gefle hade en jobbig match i Kalmar och tränaren Roger Sandberg var ganska uppgiven. 

– Det är bara att gratulera Kalmar, de var mycket bättre. Vi vinner knappt några andrabollar under första halvtimmen och när vi vinner bollen så tappar vi den på egen planhalva. Då är det inte lätt att vinna matcher, sade Sandberg.