New York-laget var på väg mot segern och ledde med 2–0 mot slutet av matchen, då Kansas City lyckades slå in två poäng och kvittera i den allra sista ordinarie omgången.

Matchen gick till förlängning och lagen följdes åt tills den tolfte omgången då proppen gick ur och Kansas City kunde ta hela fem poäng utan att New York Mets hade möjlighet att svara.

– Det känns otroligt. Vi känner oss som en familj och redan under vårens träning kändes det att vi skulle göra något speciellt i år. Nu har jag inte ont någonstans, nu är det dags att fira, säger catchern Salvador Perez, som valdes till finalseriens mest värdefulle spelare.

För Kansas City innebar segern en revansch för fjolåret då laget förlorade i finalen mot San Francisco. Det var lagets första World Series-titel sedan 1985 då man slog St Louis.

– Vad de åstadkommit i år är spektakulärt och väldigt, väldigt speciellt. De lade aldrig av, de visade mycket hjärta och styrka och de tänkte aldrig på annat än på seger, säger managern Ned Yost om sina spelare.