Fakta: Zlatan Ibrahimovic

Född: 3 oktober 1981 i Malmö.

Familj: Sambon Helena Seger, sönerna Maximilian (född 2006) och Vincent (född 2008).

Position: Anfallare.

Landskamper/mål: 111/62.

Klubb: Paris SG.

Seniorklubbar: Malmö FF (–2001), Ajax (2001–2004), Juventus (2004–2006), Inter (2006–2009), Barcelona (2009–2010), Milan (2010–2012), Paris SG (2012–).

Ligatitlar: 2015 (Paris Saint-Germain), 2014 (Paris Saint-Germain), 2013 (Paris Saint-Germain), 2011 (Milan), 2010 (Barcelona), 2009 (Inter), 2008 (Inter), 2007 (Inter), 2006 (Juventus), 2005 (Juventus), 2004 (Ajax), 2002 (Ajax). Juventus blev fråntaget ligatitlarna 2005 och 2006 i samband med en spelskandal.

Fakta: Ibrahimovics proffskarriär

1999: Flyttas upp i Malmö FF:s A-lag. Gör ett mål under debutsäsongen i allsvenskan när MFF degraderas till superettan.

2000: Gör tolv mål i superettan när MFF tar klivet tillbaka till allsvenskan.

2001: Landslagsdebut i januari när Sverige spelar 0-0 mot Färöarna i Tipshallen i Växjö. Säljs under sommaren till den nederländska storklubben Ajax för över 80 miljoner kronor.

2002: Tar hem ligan och cupen i Nederländerna med sitt Ajax. Gör sitt första mästerskap med Sverige när landslaget når åttondelsfinal i VM i Sydkorea och Japan. Sätter två mål i sin Champions League-debut mot Lyon.

2004: Vinner ligan med Ajax igen. Når kvartsfinal i EM i Portugal. Säljs i slutet av sommaren till den italienska storklubben Juventus.

2005: Vinner sin första scudetto i karriären, men Juventus fråntogs såväl den titeln som den året efter på grund av calciopolo-skandalen. Årets utländska spelare i Serie A. Får sin första Guldboll – Sveriges bästa fotbollsspelare.

2006: Gör sitt andra VM när Sverige når åttondelsfinal i Tyskland. Köps av Inter.

2007: Gör 15 mål för Inter när klubben vinner italienska ligan för första gången på 17 år.

2008: Ny scudetto med Inter. Utsedd till bästa spelare i italienska ligan. Ut i gruppspelet i EM i Schweiz/Österrike. Får Jerringpriset och sin tredje Guldboll.

2009: Tredje ligatiteln med Inter när Ibrahimovic vinner skytteligan i Italien med sina 25 mål. Årets spelare i Italien. Går över till spanska Barcelona.

2010: Gör 16 ligamål för Barcelona när klubben blir spanska mästare. Världsmästare för klubblag med Barcelona. Lämnar klubben för Milan i slutet av sommaren. Får sin femte Guldboll.

2011: Vinner italienska ligan med Milan. Gör under hösten sitt 100:e mål i Serie A. Årets spelare i Italien för tredje gången.

2012: Vinner skytteligan i Serie A för andra gången när Milan slutar tvåa. Spelar EM i Polen/Ukraina när Sverige åkte ut i gruppspelet. Lämnar för franska Paris Saint-Germain.

2013: Tar hem sin första ligatitel i Frankrike och vinner skytteligan på 30 mål.

2014: Blir svenska landslagets främste målskytt genom tiderna. Ny ligatitel med PSG och vinst i skytteligan med 26 mål.

2015: Blir PSG:s främste målskytt genom tiderna och tar tredje raka ligatiteln. Får sin tionde Guldboll. Skjuter Sverige till EM med tre mål över två matcher i playoff mot Danmark och står nu på 62 landslagsmål. Möter Malmö FF för första gången i Malmö i Champions League.

En karakteristisk malmöitisk iskall vind, kryddad med duggregn i sidled, mötte Paris SG-stjärnorna när de sprang ut på Swedbank Stadion. Vinden biter inte på superstjärnan Zlatan Ibrahimovic. Han är van. Det här är hans Malmö.

– Kärleken har alltid varit där. Jag kom ut i Europa i tidig ålder. Kopplingen till Malmö har alltid varit där, säger 34-åringen när han möter ett gigantiskt pressuppbåd en dryg timme innan träningen.

"Boka Stortorget"

Direkt när ödets lotter en augustikväll i Monaco förde hans Paris Saint-Germain och Malmö FF i samma Champions League-grupp plockade den svenske superstjärnan upp sin lur och ringde ett Malmönummer.

– När det kom ut att vi skulle möta MFF ringde jag direkt efteråt: boka hela Stortorget. Jag ska ha det, säger Zlatan Ibrahimovic.

Europas största storbildsskärm ska monteras upp för alla de tusentals som inte har kunnat lösa biljett till matchen.

– Det kommer höras över hela Malmö och jag vill att alla ska ha en chans att se matchen. Det kommer att vara ett minne för livet. Det har inte hänt många fotbollsspelare och jag får uppleva det. Och jag vill att alla andra som bor här ska få känna samma sak som jag gör.

Zlatan gick på europeisk export sommaren 2001 till Ajax. Då kände han sig lurad av MFF:s dåvarande sportchef Hasse Borg och ordförande Bengt Madsen för det personliga kontrakt som förhandlades fram med den nederländska storklubben. Fel personer på fel plats, enligt Ibrahimovic.

– Det var några personer i klubben som skulle först bort innan jag kunde känna mig som hundraprocentig i klubben. Även om jag inte spelar i klubben.

Kärleken till stadsdelen Rosengård har alltid varit hundraprocentig. Där spelade han själv boll på Cronmans väg när han bodde där med mamma Jurka under delar av sin uppväxt. Där har Zlatan Ibrahimovic byggt en fotbollsplan för alla ungdomar som ser upp till Sveriges främste fotbollsspelare genom tiderna.

– Jag känner att jag har mycket ansvar för vad jag har skapat de här åren. Jag ser mig som en förebild, säger han.

Framgångarna på den internationella arenan har inte förändrat honom.

– I varje ögonblick försöker jag vara mig själv och det är det exemplet alla ska ta efter. Även om du är annorlunda och har en annan bakgrund kan du fortfarande lyckas. Jag är ett levande exempel på det.

Visa hur man spelar i Rosengård

Det är även Rosengård han vill visa övriga världsstjärnor i PSG.

– Hade jag kunnat hade jag tagit hela laget till Rosengård, så skulle de fått se hur vi spelar där, säger Ibrahimovic med ett leende.

Han hade aldrig kunnat drömma om att få möta sitt MFF i Champions League i Malmö. Nu ska han njuta av tillfället.

– Jag visste att jag skulle spela Champions League, men att Malmö skulle spela visste jag inte. Så allt hängde på dem.

Drömscenariot på onsdagskvällen?

– Det perfekta scenariot är att vi vinner matchen, jag gör tre mål och att alla skriker mitt namn efter matchen. Under matchen ska de heja på Malmö FF.