– Trots våra många förluster har vi bra moral i laget, säger en av Karlskronas målskyttar, Mattias Guter.

Då Rögle tidigare under lördagen vunnit mot Frölunda handlade matchen för Modos del i första hand om att undvika ett ännu större avstånd till lagen ovanför kvalstrecket. Karlskronas chans att slippa kvala för fortsatt SHL-status är numera mest teoretisk. Mot Modo var det John Henrion som försökte visa vägen till säsongens andra fullpoängare då han blev första periodens ende målskytt.

– Jag tycker vi hade lägen att göra fler mål i början av matchen, säger Mattias Guter.

Böljande spel

Matchbilden innehöll böljande spel med snabba omställningar och chanser åt båda håll. Karlskrona skapade några fina lägen att utöka sin ledning men när man misslyckades med det tog Modo chansen när den dök upp. En snabb framstöt i samband med ett mindre lyckat byte av hemmalaget och Victor Olofsson visade kyla när pucken nådde hans klubba.

Karlskrona återtog ledningen i spel fem mot fyra och sättet som målet gjordes på fick mer än en i hallen att tänka tillbaka på Tomas Sandströms klassiska kvitteringsmål mot Sovjet i VM 1987. Filip Cruseman fick pucken vid ena stolpen och lade en backhandpassning till Mattias Guter som rakade in pucken i öppen kasse.

– Jag har inte sett målet ännu, men jag tror att det blev bra. Vi har snackat mycket om vårt spel i powerplay och försökt jobba fram några varianter, säger Guter.

Sekund kvar

I början av den tredje perioden lyckades ett pressat Modo återigen utjämna. Emil Pettersson slet sig fri och satte pucken i nät.

Matchen förblev sedan mållös under resterande del av ordinarie tid. Med en sekund kvar av förlängningen sköt Jimmy Andersson segern till Karlskrona.

Även om båda lagen spelade hem poäng var det två aningen missnöjda lag som lämnade isen. Modo halkade längre efter lagen ovanför och Karlskrona spelade sin 30:e match i rad utan att ta hand om tre poäng.

– Men det känns ändå som om mycket släppte för oss. Vi hade inga dippar som vi tidigare haft i många matcher, avslutar Mattias Guter.