– Grabbarna gör en heroisk insats. Våldsamt starkt att åka upp och ta två poäng mot Djurgården borta, säger Karlskronatränaren Per Hånberg.

Mattias Guter, med ett förflutet i Djurgården, satte den avgörande straffen för Karlskrona.

– Det är speciellt, det är en klubb som jag fick lämna, så det var skönt att sätta dit den. Jag har inte gjort så många mål hittills i år, skönt att få hänga två, säger matchhjälten.

Ett glädjeämne i Djurgården var Robin Alvarez som gjorde comeback och stod för två mål. Och bildade en pigg kedja med Markus Ljungh och Likas Vejdemo.

– Vi är väldigt nöjda med första perioden, vi gör tre mål, är intensiva och skapar chanser, säger Alvarez.

Knappt sju minuter in i den tredje perioden skickade Ollas Mattsson iväg ett välplacerat handledsskott som letade sig in bakom Fernström – Dif-backens första fullträff i ligan i höst och 4–2 till hemmalaget. Och allt pekade på att Karlskrona skulle inkassera lagets tolfte raka förlust.

Imponerande upphämtning

Djurgårdsbekantingen Mattias Guter reducerade med fem minuter kvar och Joachim Rohdin kvitterade med två och en halv minut kvar att spela av den tredje perioden.

– Skönt att se den gå in, lite turligt, men det behöver vi i det här läget. Sedan krigar vi in fjärdepucken, säger Guter om upphämtningen.

Han fortsätter:

– Djurgården har haft svårt för Karlskrona, både i allsvenskan och SHL. Vi visste att om vi satte press på dem i slutet så kan de bli lite nojiga.

TT: Vad kan det bero på?

– Jag tror att det sitter i skallen på dem.

Vägskäl för Djurgården

Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi:

– Vi slutar spela, jag trycker att vi är lite nonchalanta och vi jobbar inte tillräckligt hårt. Vi är inne i ett vägskäl, om vi ska vara ett topplag gäller det att vinna sådana här matcher.

– Vi är inte beredda att betala priset för det och totalt sett är jag väldigt missnöjd.

Nykomlingen Karlskrona ligger fortfarande sist i SHL. Laget har nu spelat ihop sju poäng på 16 matcher. Efter det stundande landslagsuppehållet väntar HV71 på bortais.

– Jag hoppas verkligen att vi kan bygga vidare på det här. Jag tycker att vi har tajtat till det bättre än hur vi spelade innan och släpper inte till lika mycket chanser.