Det enda som gladde i Karlskrona var att laget tog ledningen efter drygt fem minuter. En felpassning hamnade i gapet hos Robin Persson som snärtade in 1–0.

Men bortaglädjen tog snabbt slut. Två minuter senare vände Modo till 2–1 på tio sekunder, efter mål av Bobby Butler och Gustav Possler.

Det gick undan även när Modo gick fram till 4–1 i andra perioden. Axel Ottosson och Emil Pettersson avslutade två anfall snyggt med drygt en minuts mellanrum. Men matchens mål stod Kyle Wilson för. Karlskrona fick med ett powerplay en sista chans att skapa kontakt. Men i stället gjorde Wilson 5–1 till Modo, sedan han gjort tunnel på Riley Holzapfel och lyft in en backhand bakom Linus Fernström.

– Hade det varit en riktig back så hade jag nog inte försökt med den dragningen. Jag visste att de hade en forward som back vid utvisningen, säger Wilson till C More.

Första trepoängaren

Segern var den andra av fyra möjliga sedan Andreas Johansson tog över tränaransvaret i Modo, men den första under ordinarie tid. Modo ökade gapet till jumbon Karlskrona till åtta poäng, men ligger fortfarande kvar under kvalstrecket.

– Det var vi värda, säger Andreas Johansson till C More.

– Större delen av matchen hade vi bra anfallsspel, åker bra skridskor och vi är starka runt anfallsmålet.

Pressad nykomling

Kollegan Per Hånberg leder ett lag i fallande trend.

– Vi måste leverera mycket, mycket bättre hockey och göra bättre prestationer, säger han.

– Det går inte att jämföra CHL och allsvensk hockey. Men när vi ger oss själva chansen tar vi poäng. Just nu har vi ingen bra period. Så länge det finns poäng att spela om har vi inte gett upp. Men det här en tung kväll.