Fakta: Matcherna inför VM

Lillehammer/Gjövik, Norge, 26-29 november: Fyrnationsturnering, Nederländerna (torsdag), Ryssland (lördag), Norge (söndag).

Eslöv, onsdag 2 december: Rumänien.

I mitten av oktober opererades Linnea Torstenson för en knäskada som hon fick när hon spelade för sitt rumänska klubblag CSM Bukarest.

Prognosen var att hon skulle vara tillbaka på handbollsplanen en månad senare.

Men den rutinerade 32-åringen, som gjort flest landskamper av alla i VM-truppen, 156, är ännu långt från spel.

I Norge är hon med för att stötta. Hon är inte heller med på träningarna.

– Jag kommer inte att vara med i de här matcherna, utan jag fortsätter med rehaben, säger hon till TT.

Bara genrepet kvar

VM i Danmark är långt, pågår från 5 till 20 december. Men till premiären mot Angola i Naestved är det bara tio dagar. Och efter matcherna mot Nederländerna, Ryssland och Norge i Lillehammer torsdag till söndag återstår bara genrepet mot Rumänien i Eslöv den 2 december för VM.

Linnea Torstenson vet inte ens om hon är tillbaka i träning till den matchen.

– Det var ett tag sedan jag spelade match. Men om vi inte trodde på spel i VM så hade jag inte fått vara med här. Som tur är har jag spelat handboll många år nu, så det ska nog gå bra, säger Torstenson som ännu inte vet när hon kan träna för fullt och än mindre när hon kan spela match.

– Vi har inte satt upp att jag ska vara med då eller då, vi tar det dag för dag. Och skyndar långsamt. Det är en balansgång.

Mål kvar

Även om deltagandet i VM omges med frågetecken så vill Torstenson lägga fler matcher till landskampskontot. Med VM i Danmark, OS-kvalet i vår, OS i Rio och EM i Sverige om drygt ett år har landslagets mest rutinerade spelare flera stora evenemang som lockar.

– Absolut, jag har inga planer på att lägga ner nu, säger hon.