"Största skrällen på 2000-talet? Ja, mer än så. IFK Norrköpings SM-guld är ett bevis på allsvenskans storhet och att pengar är långtifrån allt. Janne Andersson guldmix är ingen snabblagad pyttipanna utan ett delikat smaksatt smörgåsbord", skriver Anders Lindblad i Svenska Dagbladet och fortsätter:

"Nerverna under kontroll och offensiven framför allt blev det avgörande guldvapnet. Precis som under hela året. Janne Andersson har verkligen lyckats ingjuta ett mod och självförtroende i truppen som tagit Norrköping hela vägen till guldet".

Aftonbladets Simon Bank imponeras av den resa "Peking" har gjort.

"Det svåra arbetet hade IFK redan gjort. De har rest sig ur askan, rensat i ekonomin, gjort guldklimpar av juniorer och stjärnor av spelare som verkade vara på väg neråt. Att vinna mot svenska mästarna på bortaplan i en historisk fotbollsmatch? De har klarat mycket svårare utmaningar än så på vägen hit", skriver Bank.

Mattias Lühr i Expressen menar "att det var något historiskt vi fick se".

"Laget som ingen tog på allvar ens inför sista omgången lämnade IFK Göteborg och AIK i ett dammoln av frustration och lyfte till slut Lennart Johanssons pokal. Hör ni det – IFK Norrköping är svenska mästare!".

Och vad säger man om Malmö FF-kaptenen Markus Rosenbergs kapning och röda kort som underlättade Norrköpings väg mot guldet?

"Ett ögonblick av galenskap, helt enkelt", skriver Lühr.

Även Dagens Nyheters Johan Esk pekar på hur överraskande det var att SM-guldet hamnade i Norrköping för första gången på 26 år:

"Här och nu vinner IFK Norrköping dessutom sitt sensationella guld med seriens mest underhållande och optimistiska fotboll. Att ta ett skrällguld är en sak. Att ta det så här... Det är dubbla långfingrar rakt upp mot alla som tippade laget långt ner och vi var många", skriver Esk.