Svensk mästare, allsvensk skyttekung, utsedd till årets allsvenske anfallare av en expertpanel och med i landslagstruppen i det lyckade playoff-spelet mot Danmark.

2015 var hans år.

Det finns få garantier för något här i världen, men redan några dagar in på 2016 tyder det mesta på att det här inträffar, kanske slag i slag:

Han debuterar i landslaget.

Han gör klart med en ny klubb och lämnar IFK Norrköping.

På landslagets träningar i Abu Dhabi har Kujovic, 27, matchats tillsammans med klubbkompisen Christoffer Nyman. Mycket talar för att de bildar anfall mot Estland på onsdag.

"Efterlängtad debut"

– Om det blir så är det bara bra eftersom vi känner varandra från Norrköping. En efterlängtat debut, jag ser fram emot den, säger Kujovic.

TT: Vad lärde du dig av playoff-samlingen?

– En nyttig erfarenhet. Först och främst var det stora matcher, direkt avgörande och att få vara med om den atmosfären, uppladdningen och allt det där var jättebra. Men också att vara med bland de bästa spelarna, att få mäta sig med dem, det var verkligen inspirerande.

TT: Och det gav dig insikten att du verkligen är med och fajtas om en plats i EM-truppen?

– Absolut, jag tror på mig själv och jag tror att jag var där av en anledning och jag vill fortsätta vara med hela tiden, så klart, säger han.

TT: Vad tror du krävs för att ta en plats? Måste du ut i Europa igen?

– Svårt att säga, det vet nog han (Erik Hamrén) bäst, men jag själv har som mål att komma ut i Europa igen. Det är inget jag döljer, det har jag sagt hela tiden och chanserna ser bra ut.

Daglig kontakt

Kujovic säger att han står i daglig kontakt med de agenter som jobbar åt honom.

TT: Samtidigt är du på landslagsuppdrag. Är det inte splittrande för tankarna?

– Man är inte mer än människa. Jag ska inte ljuga. Jag försöker stänga av det när jag är här. Fokuserar på träningarna och att sköta min kropp. Händer det något snabbt och konkret får det göra det.

TT: Vart vill du helst?

– Till de bästa ligorna i Europa.

TT: Vilken liga tror du passar dig bäst?

– Svårt att säga, men jag har alltid haft Tyskland som favoritliga. Italien också. Men alla toppligorna är ju bra. Det beror på hur man spelar i det lag jag kommer till.

Köps sönder?

Alexander Fransson är sedan i helgen klar för Basel. Kujovic kan försvinna vilken dag som helst och ytterligare några spelare är mer eller mindre aktuella för utländska klubbar. På kort tid riskerar Janne Anderssons mästarbygge i Norrköping att köpas sönder.

TT: Hur känns det?

– Klubben hade nog velat ha kvar allihop. Vi har gjort något bra och att ändra på det är kanske inte det bästa för klubben, med Champions League-kval i sommar och allt som väntar, men individuellt är vi i olika skeden i våra karriärer och jag tror många vill ta chansen om de får komma till en bättre liga.

TT: Känner du att du fortfarande utvecklas? Kan man få se en ännu bättre Emir Kujovic på planen i år?

– Jag tror det, man utvecklas så länge man själv vill det. Vill man inte det, tror jag man går ned sig. Jag vill framåt, hela tiden bli bättre och bättre. Jag tror absolut att det finns mer att hämta från mig.

– Jag känner mig starkare än någonsin.