"Får jag spela kommer jag att köra på"

(Emir Kujovic inför EM-rysaren mot Danmark)

Fakta: Alla vinnare av supercupen

Supercupen spelades första gången 2007. Här är alla matcher och vinnare sedan dess:

2007: Elfsborg–Helsingborg 1–0.

2008: IFK Göteborg–Kalmar FF 3–1.

2009: Kalmar FF–IFK Göteborg 1–0.

2010: AIK–IFK Göteborg 1–0.

2011: Malmö FF–Helsingborg 1–2.

2012: Helsingborg–AIK 2–0.

2013: Malmö FF–IFK Göteborg 3–2.

2014: Malmö FF–Elfsborg 7–6 e str.

2015: IFK Norrköping–IFK Göteborg 3–0.

Efter SM-guldet förra lördagen har utmärkelserna haglat över allsvenskans skyttekung. De finaste: Vald av experterna, allsvenskans tränare och lagkaptener till årets anfallare i C Mores gala och på söndagskvällen fick han spelarföreningens pris som årets spelare.

Magnus Erlingmark räckte över en pokal före supercupfinalen.

– Det är skitstort. Vad ska jag säga... det är de spelare man har mött under året som har röstat på mig. Det säger sig självt att det känns bra.

Han fick även en titel till.

"Ska bli roligt"

Kujovic smällde in en boll när IFK Norrköping följde upp SM-guldet med att spela ut IFK Göteborg hemma på Nya Parken på söndagen. 3–0 var i underkant.

Och redan på måndagen väntar landslaget.

– Säsongen är inte slut än. Det ska bli skönt och roligt. Att vi vann och att få göra ett mål gör att jag kommer dit extra glad, säger Kujovic.

TT: Har du hunnit smälta landslagsuttagningen?

– Ja, det har jag gjort. Det har varit mycket samtal, sms och sånt. Det är det finaste man kan vara med om som fotbollsspelare i Sverige att v ara med i ett landslag. Det ska också bli kul att mäta sig med de andra. Att jag är med är en bekräftelse på att jag gjort något bra, säger han.

Full av självförtroende

IFK Norrköpings manager Janne Andersson är inte förvånad över att förbundskaptenen Erik Hamrén plockade med Kujovic till landslagets ödesmatcher i EM-playoff mot Danmark.

TT: På presskonferensen nyss kallade han dig för en möjlig joker i landslaget?

– Vi får se. Jag har självförtroende, jag tvivlar inte på mig själv. Jag kommer bara att köra på där också. Jag är stark fysiskt också. Jag ska verkligen göra mitt bästa och vill visa att jag ska vara med. Sedan är det upp till tränaren om jag ska få spela eller inte.

– Får jag spela kommer jag att köra på.

– I takt med att det gått bra har det känts som om jag var nära att bli uttagen, men jag hade aldrig förväntat mig något, säger Kujovic.

Norrköping överlägset

På Nya Parken var Norrköping överlägset. Redan efter tre minuter spelade Christoffer Nyman fram Alexander Fransson till 1–0. Efter en kvart nickade Nyman in 2–0 och innan den första halvleken var över prickade Kujovic in matchens sista mål, elegant serverad av Nyman.

– Jag är jättenöjd med den mognad som laget hanterar matchen. Det har varit en annorlunda vecka med mycket firande av olika slag, säger Janne Andersson.

IFK Göteborg var riktigt blekt.

– Norrköping var ett bättre fotbollslag än vi och vinner välförtjänt. Det var första gången i år vi släppte in tre mål, men man kan ta det när motståndaren var så mycket bättre, säger tränaren Jörgen Lennartsson.