När guldkompisarna i IFK Norrköping gled fram längs den röda mattan i Globen, på väg in till Fotbollsgalan i sällskap med Lennart Johanssons pokal, stod skyttekungen i den mixade zonen och mötte journalister på Friends. Den första landslagsträningen var bara några minuter bort.

Han såg en smula vilsen ut.

Först gick han fel, men fick hjälp till det lilla, runda bordet med hans namnskylt på. Inget är lätt i början. För Kujovic är det nya rutiner att lära in.

En plats i förbundskaptenen Erik Hamréns trupp till de avgörande playoff-matcherna mot Danmark (Friends på lördag och Parken i Köpenhamn på tisdag) är ingen som helst garanti för att landslagsdebuten kommer i någon av Sveriges ödesmatcher.

Köra på som i Norrköping

De flesta nykomlingar får vänta på sin chans. En del länge, en del får den aldrig. Därför har 27-åringen inga direkta förhoppningar, men väl en stark tro på sin förmåga.

– Får jag chansen vill jag ta den. Jag har ett bra självförtroende och det har gått bra för mig. Jag kommer att köra på som jag har gjort i Norrköping.

John Guidetti, Marcus Berg och Ola Toivonen är konkurrenterna om speltid bredvid givne Zlatan Ibrahimovic. Hur skulle du och Zlatan passa ihop?

– Svårt att säga eftersom vi inte har spelat tillsammans, men jag kan anpassa mig. Jag känner mig farlig i "boxen". Om jag och han skulle spela, kanske jag är lite bakom honom. Men hur vi spelar och vem som spelar avgör tränaren, säger Kujovic.

Delvis uppväxt i Landskrona har han en relation till Danmark.

Morbror fattade inte

– Danmark är rätt nära. Derbyn är speciella, mycket känslor, folk och mycket som står på spel. Personligen älskar jag såna matcher och jag ser fram emot matcherna.

Det finns fler skäl.

– Jag har kusiner i Danmark, i Kolding. Jag är där nästan varje år.

Har du pratat med dem?

– Nej, min pappa pratade med min morbror. Jag tror inte att han fattade, om jag ska vara ärlig. Han trodde att det var någon vanlig match, att vi skulle möta något danskt lag.

– Han kommer att fatta sedan, säger Kujovic och skrattar.