När bandyförbundets ekonominämnd inte beviljade IFK Kungälv elitlicens för kommande säsong överklagade klubben. Men förbundsstyrelsen gick på samma linje.

"IFK Kungälv har under några år granskats av ekonominämnden och har haft svårigheter att få elitlicens beviljad. Framför allt är det föreningens svaga ekonomi med ett negativt eget kapital som nu till slut gjorde att elitlicenskriterierna inte ansågs vara uppfyllda. Styrelsen som var enhällig i sitt beslut, har liksom tidigare ekonominämnden, funnit att IFK Kungälv i flera avseenden inte fullgjort vad som framgår av gällande reglemente", skriver förbundsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Budet till Tellus

Beslutet gäller säsongen 2016-2017, då laget flyttas ner till allsvenskan. Stockholmsklubben Tellus kommer att erbjudas plats i elitserien, i andra hand går budet till Ljusdal.

"Att klubbens ekonomi inte är i balans är något som vi är medvetna om och vi förstår att ekonominämnden valde att inte ge oss elitlicens. Vad vi försökte visa för förbundsstyrelsen är den kraft som föreningen har visat de senaste veckorna och den tro på framtiden som vi har", skriver IFK Kungälvs styrelse på klubbsajten och fortsätter:

Börja bygga nytt

"Reglementet säger dock att föreningen måste vara skuldfri inom ett år och det är inget som vi i styrelsen kan lova i en budget med den resultat- och balans-prognos för 2015-2016 som vi har i nuläget. Vi hade hoppats på att få göra den resan med ett lag i elitserien men nu blev det inte så tyvärr. Nu kommer vi ta några dagar och reflektera men sedan måste vi blicka framåt och börja bygga ett nytt IFK Kungälv."