Fakta: Danmarks kvalresultat

I kvalet till EM 2012 tog Danmark full pott hemma på Parken när de rödvita kvalificerade sig till slutspelet. I de två senaste mästerskapskvalen har det dock gått sämre hemma i Köpenhamn. Här är danskarnas hemmafacit:

Kvalet till Frankrike-EM 2016:

0–0 Albanien (spelades 2015).

2–0 Serbien (2015).

0–1 Portugal (2014).

2–1 Armenien (2014).

Kvalet till Brasilien-VM 2014:

6–0 Malta (2013).

2–2 Italien (2013).

0–4 Armenien (2013).

1–1 Bulgarien (2013).

0–0 Tjeckien (2012).

Ett ymnigt regn föll över Helsingør stadion när det danska landslaget genomförde sin förmiddagsträning dagen innan det avgörande playoff-mötet med Sverige. Några timmar senare mötte mittfältaren William Kvist och lagkaptenen Daniel Agger, mittback, pressen på spelarhotellet.

Ett 1–2-underläge ska vändas hemma i Köpenhamn på tisdag och att kampen om en EM-plats avgörs på Parken är en stor fördel, menar Kvist.

– De riktigt stora matcherna i Parken är upplevelser vi aldrig glömmer. Vi som spelare har blivit framburna av supportrar och publik på ett makalöst sätt, säger Köpenhamnsmittfältaren.

"Inte varit bra nog"

De senaste årens kvalresultat på Parken är dock en dyster läsning för alla danskar. Under kvalen till VM 2014 och EM 2016 har Danmark endast vunnit tre av nio matcher, spelat oavgjort i fyra och förlorat två matcher.

– Vi har inte varit bra nog. Vi har inte gjort så mycket mål som vi behöver. Vi försvarar som ett lag och anfaller som lag. Och vi har inte varit bra och starka nog. Det är självklart något vi arbetar på, säger Brøndbymittbacken Agger.

Kvist räknar med att trötta ut de svenska spelarna i den danska huvudstaden.

– De tröttnade sista halvtimmen i Sverige. Jag tror att Parkens plan är lite större och vi kan spela lite fortare. Då kommer Sverige att tröttna, säger Kvist.

Flera ändringar att vänta

Mycket talar för att det blir en rad ändringar i Danmarks startelva jämfört med Stockholmselvan. På Friends Arena stärkte Inhopparna Nicolai Jørgensen (målskytt), Köpenhamn, Pierre-Emile Højbjerg, Schalke, och Yussuf Poulsen (framspelare), Leipzig, sina kort på bekostnad av trion Vicktor Fischer, Ajax, Thomas Kahlenberg, Brøndby, och Martin Braithwaite, Toulouse.