Lag Edin kom igen efter förlusten mot Tyskland i curling-EM och besegrade Skottland med 9–6 sedan skottarna gett upp efter åttonde omgången. Sverige öppnade starkt med 3–0 redan i första omgången och släppte sedan aldrig ifrån sig initiativet.

– Vi fick en perfekt start, en av de bästa i år faktiskt, och det gav utdelning med tre poäng. Efter det gav vi inte Skottland några lägen att komma tillbaka in i matchen, säger Niklas Edin i ett pressmeddelande.

Segern innebär också ett rejält kliv uppåt i tabellen och lag Edin ligger nu på delad andraplats tillsammans med Tyskland och Ryssland, på två segrar och en förlust. Norge är hittills obesegrat med tre raka vinster. Sverige ställs på måndagen mot Ryssland och Italien.

De svenska damerna med Cissi Östlund som skipper följde upp storsegern mot Finland i premiären med att även utklassa Norge. Matchen slutade 9–1 sedan norskorna gett upp efter den sjunde omgången. Förutom Östlund ingår Sabina Kraupp, Sara Carlsson och Paulina Stein i laget. I söndagens andra match blev det betydligare tuffare när Tyskland stod för motståndet. Svenskorna fick jaga sedan Tyskland med Daniela Driendl som skipper gått upp i ledning med 3–0 efter tre omgångar. Svenskorna kom aldrig riktigt i kapp, Tyskland vann med 7–4.

Lag Östlund möter Danmark på måndagen.