Fakta: Sveriges spelschema

Danmark, söndag klockan 19.15.

Tjeckien, måndag 19.15.

Kazakstan, onsdag 19.15.

Norge, 14 maj 11.15.

Schweiz, 15 maj 19.15.

Ryssland, 17 maj 19.15.

Eventuell kvartsfinal 19 maj.

Ev semifinal 21 maj.

Ev final eller bronsmatch 22 maj.

Två poäng från första matchen i ishockey-VM i Ryssland var trots allt okej, enligt Jimmie Ericsson. Men 36-åringen tycker att prestationen mot Lettland, seger med 2–1 efter Gustav Nyquists mål i förlängningen, var alldeles för svajig.

– Vi var bra i tio minuter av första men sedan tycker jag inte att vårt mönster satt. Vi hjälpte inte varandra. Vi gjorde inte varandra bättre, säger han.

– Det var alldeles för mycket variation; ibland en mot en, ibland jobbade hela femman. Vi gjorde bra saker och vi gjorde mindre bra saker.

"Hjälpa varandra"

Mot Danmark, även den spelas i Ice Palace i Moskva, vill han se en annan kontinuitet i Tre Kronors spel. För att lyckas med det krävs det att spelarna pratar betydligt oftare med varandra under söndagskvällens match.

– Det snackas en del i båset men jag skulle vilja att vi gör det lite mer på isen för att hjälpa varandra ännu mer, säger han.

Och dessutom vill han Tre Kronor spelar med ett högre tempo.

– Jag tycker att vi hade ganska många lägen men det gick för lite långsamt. Sedan måste vi sätta dit pucken när vi får farliga lägen. Och i powerplay behöver vi ha fler attacker, säger han.

Tiden talar för Sverige

Särskilt orolig är dock inte Jimmie Ericsson.

Skellefteå-spelaren tror att samarbetet mellan spelarna kommer att bli bättre ju längre tid de får vara tillsammans.

– Framför allt gäller det att vi ska känna oss bekväma med de man spelar med och allt annat runt omkring. Jag tror att det bara handlar om träning, match och tid för att vi ska bli det, säger han.