Friends Arena på lördag. Parken i Köpenhamn tre dagar senare. Två möten som avgör om Sverige eller Danmark får dubbelmötets enda biljett till EM-slutspelet i Frankrike.

– Det är en skön stämning som byggs upp inför matcherna. Det är likadant hos spelare. Så fort vi fick reda på att det blev Danmark har man gått och bubblat lite, säger Mikael Antonsson.

– Det ska bli sjukt spännande och det är viktiga matcher.

Enligt Svenska fotbollförbundets väntas det vara "lapp på luckan" på Friends Arena.

Ett besked som spelare och ledare gillar. De vill se den blågula väggen och känna publikens stöd under EM-kvalavgörandet.

Behöver publiken

– Vi har stark tro på att vi ska klara det här. Det är det viktigaste. Sedan är jag säker på att svenska befolkningen, oavsett om man är på Friends Arena eller inte, sitter framför tv-apparaterna eller vid radion och kommer att ge oss ett starkt stöd. Det är jag övertygad om, säger förbundskapten Erik Hamrén och får medhåll av sina spelare.

– Vi kommer att behöva dem. De kan vara skillnaden. Jag tror med 100 procents säkerhet att de kommer att vara bäst på Friends och nere i Köpenhamn. Man kommer att höra de blågula mest. Men det är också vårt ansvar att göra så att de låter, genom att visa på planen att det är ett krig och kör 100 procent, och att vi inte backar ner, säger John Guidetti.

Gustav Svensson:

– Jag har ganska höga förväntningar med tanke på hur viktig matchen är och vilket motståndet är. Vi behöver hjälp från fansen och det tror jag att fansen vet om. Det kommer att bli ett jäkligt bra tryck i positiv bemärkelse.

Granqvist uppmaning

Andreas Granqvist har till och med en uppmaning till åskådarna som har köpt biljetter till matchen på Friends Arena.

– Stå bakom oss i 90 minuter. Vi kommer att göra allt för att få ett bra resultat med oss. Kan publiken vara en avgörande faktor för att vi ska lyckas med det är det väldigt viktigt. Det kommer att bli ett enormt tryck på läktarna, säger han.

Vid den senaste hemmamatchen, Moldavien den 12 oktober, ledsnade publiken och buade ut spelarna. Missnöjet är något som Mikael Antonsson hoppas slippa på lördag.

– Det är jätteviktigt. Givetvis vill vi spela så bra vi kan så vi slipper buropen. Det är vårt mål i varje match. Nu var det en speciell match mot Moldavien som vi kontrollerade rätt så bra. Vi vill spela så attraktiv fotboll som möjligt men ibland blir det inte så, säger han.