Hemma på Friends Arena valde Erik Hamrén att säkra med två sittande mittfältare. Kim Källström och Oscar Lewicki fick uppgiften att täta till den centrala ytan framför backlinjen. Det gjorde att kantspringarna Emil Forsberg och Jimmy Durmaz fick något offensivare direktiv.

En taktik som föll väl ut.

Med 2–1-segern räcker det med oavgjort för att Sverige ska bli klart för sommarens EM i Frankrike. Även uddamålsförluster – där Sverige gör fler mål än vad Danmark gjorde i Stockholm – skickar förbundskapten Erik Hamrén & Co vidare.

Jämnstarka spelare

Förutsättningar som kan göra att tillvägagångssättet i Köpenhamn blir något annat.

Och Hamrén har funderat en hel del kring startelvan.

– Ja, det gör man hela tiden. Från match till match. Vad som ska passa bäst till den här matchen... Vi har spelare som är jämnstarka, tycker jag. Sedan får man se till kvaliteter och egenskaper, och det har jag gjort tidigare i kvalspelet, säger han.

– Man väger in så mycket man kan. Man väger in allting.

En avgörande faktor inför matchen i Parken kan bli defensiven.

Vågar han satsa på den offensive Jimmy Durmaz?

Eller får den mer defensive Sebastian Larsson chansen från start?

Valet är Hamréns.

Mod i uppträdandet

Durmaz och Larsson vill så klart spela men om Sverige i slutändan blir klart för EM verkar speltiden spela något mindre roll.

– Oavsett hur Erik väljer och vill att vi ska spela gäller det att visa mod. Så stor är inte vår ledning så att vi kan fega allt för mycket. Det gäller att visa mod i vad vi än gör; försvarsspel, anfallsspel och hur vi uppträder, säger Larsson.

– Alla vet vad som står på spel och de flesta har varit med om liknande situationer förr. Men vi känner oss lugna och trygga i vad vi presterade förra matchen, och vi kommer så klart ha vår plan klar och hur vi ska ta oss vidare.

Durmaz:

– Det här är absolut den viktigaste matchen i min karriär, säger han.

Vad är du beredd att offra för att gå vidare?

– Allt. Allt jag gjort i min karriär har jag varit beredd att offra allt.

Någon kroppsdel?

– Ja, några fingrar kanske ryker, de behöver jag ändå inte.