Fakta: Detta är MMA

MMA (Mixed martial arts) är en blandning av flera kampsporter, bland andra boxning, brottning, karate och brasiliansk jiu-jitsu.

En MMA-match pågår i upp till tre femminutersronder, med en minuts paus mellan varje rond. Titelmatcher kan däremot pågå i upp till fem ronder.

En match avbryts vid knockout eller teknisk knockout, eller om en av de tävlande väljer att ge upp. Annars avgör tre domare vem som vinner match.

I Sverige blev MMA invald i Svenska budo- och kampsportsförbundet 2008. Året därpå blev förbundet också medlem i Riksidrottsförbundet.

UFC är en förkortning av Ultimate Fighting Championship som är den organisationen som arrangerar de stora titelturneringarna för MMA-sporten.

33-årige Ilir Latifi stod som segrare i matchen mot amerikanen Gian Villante på storgalan UFC 196 i Las Vegas, skriver mmafighting.com.

Svensken imponerade och var stark redan från start och efter tre ronder vann han över Villante med poängen 30–27.

Det är Latifis femte seger på sex matcher. Han har knockat sina två senaste motståndare på under en minut och många förutspådde att även denna match skulle få ett snabbt slut.

Villante är rankad 14:e i lätt tungvikt, svensken som nummer 15. Det var Villante som utmanade Latifi.