Han erkänner att tre inledande matcher och noll poäng satt press på laget.

– Vi har varit ängsliga inom laget. Det har varit flera lägen där vi spelat sarg ut istället för att hålla i pucken och jobba konstruktivt. Men i dag gjorde vi en bra match. Nu vänder det för oss.

Men Viktor Ekbom och hans lagkompisar fick en mardrömsstart i detta viktiga bottenmöte mellan de två lag som stod på noll poäng inför den här matchen.

Visade styrka

Leksand gick upp i ledningen med 2–0 efter två mål i powerplay och hade dessutom flera chanser på 3–0.

– Visst var det jobbigt, men samtidigt dominerade vi spelet. Vi visade också styrka att inte vika ner oss vilket är lätt att göra i det läget, med tanke på vår tunga inledning på säsongen, säger Viktor Ekbom.

Örebros vändning kom efter 11.18 i andra perioden när Dominique Heinrich reducerade till 2–1. Örebro dominerade sedan kraftfullt och var på gång att tidigt avgöra matchen när Greg Squires gjorde 2–2 i början av tredje perioden.

Men Leksand kom tillbaka och pressade Örebro i slutminuterna. Bland annat hade Markus Lauridsen ett stolpskott. Örebrospelarna höll ut och jublade desperat när Libor Hudacek avgjorde i förläningen.

– Nu vänder det. Dessutom får vi snart tillbaka våra skadade spelare. Det blir en bonus för oss, säger Viktor Ekbom.

Tveeggat i Leksand

Samtidigt gick Leksandstränaren Per-Erik Johnson och hade svårt att få kontroll på sina känslor:

– Nu känns det tveeggat. Visserligen förlorade vi matchen, men vi tog ändå en poäng, spräckte nollan och kom därmed in i serien.

Leksand gjorde säsongens bästa match och visade att alltfler pusselbitar faller på plats. Bland annat hade laget för första gången denna säsong ett stabilt målvaktsspel när Henrik Haukeland ställde sig i målet. Dessutom spelade laget stabilt utan alltför många avgörande misstag.

– Om vi fick en etta i betyg på en femgradig skala efter premiärmatchen värderar jag detta till två och en halv. Vi gjorde färre misstag i dag och killarna lär sig något av att spela i SHL för varje match. Det går åt rätt håll. Men det var surt att förlora på det här sättet, säger Per-Erik Johnson.