När Albin Ekdal skadade sig mot Liechtenstein öppnade sig dörren för Oscar Lewicki. Malmö FF-spelaren fick chansen från start hemma mot Moldavien och ser nu ut att på nytt få kampera ihop med Kim Källström på Sveriges innermittfält.

Att det är två helt avgörande matcher är dock inget som märks på 23-åringen.

Mittfältaren står lätt lutad mot barbordet, ler ofta och svarar utförligt på frågorna som handlar om lördagens möte med Danmark.

"Fantastiskt roligt"

– Det känns fantastiskt roligt om det nu är så att jag får starta. Det skulle vara jätteskoj, och jag ser ingen press i det. Tycker att det är mer press på dem som har startat flera matcher, säger han.

– Press finns alltid men det är något som man lägger åt sidan. Kanske till och med sporras av ibland. Det är något som jag vid det här laget har lärt mig att leva med.

Visualisera bra händelser

I stället väljer Oscar Lewicki, precis som han brukar, att se allt med positiva ögon och att fokusera på det som väntar.

Det har han gjort redan från samlingens första dag. Under matchdagen kliver han sedan in i "bubblan" lite mer och tänker på lyckade spelsekvenser, vinnande bolldueller och att laget står som vinnare efter 90 minuter.

– Jag ser mig i allt från att göra bra passningar, bra brytning till att stå här och göra intervjuer där jag berättar hur bra allt gick. Jag kör hela registret, säger han.

Vad är det du kommer säga efter matchen?

– Förhoppningsvis något om fina mål för Sverige och bra läge inför returen.