Gammal sanning som ständigt gäller i ishockey och var högaktuell efter Linköpings 4–1-seger:

Du vinner sällan några matcher i utvisningsbåset. Rögle fick en smärtsam påminnelse hemma i Lindab Arena. Två tidiga numerära underlägen kostade direkt och gav formsvaga (tre poäng på fem matcher) Linköping precis den öppning man så väl behövde.

Först smällde backen Jonas Junland in 0–1 redan efter 2.25. Veteranen Niklas Persson parkerad framför Lars Volden som inte hann reagera.

Inte konstigt.

Han såg inte Junlands dragskott.

Två raka av Little

Nästa smäll för hemmalaget kom när Almen Bibic åkte ut på två minuter. Broc Little, skyttekungen som bara hittat rätt en gång på tio matcher, rakade in 0–2. Och av bara farten prickade han in 0–3 i slutet av första perioden, frispelad av Persson.

– Bra start för laget. Vi satte fart och press och fick numerära överlägen. Det kom en retur och jag försökte bara få in pucken, sade amerikanen till CMore om sitt första mål.

Tre insläppta första 20 minuterna betydde att Lars Volden klev av och Oscar Dansk kom in i Röglemålet: Han höll nollan samtidigt som Kevin Marshall reducerade i mittperioden. Rögle låg på hårt i sista för att få kontakt men det var mer stress än struktur över det hela.

– Jag tycker inte vi kommer upp i våra kapacitet, i tempo, vinner inte närkamper, sade Sebastian Wännström i Rögle till CMore.

Linköpings chockstart höll hela vägen och gav för första gången på en månad en behaglig hemresa. Senast LHC vann på bortais var mot Karlskrona i slutet av oktober.

Niklas Fogström slog in 1–4 i tom kasse dryga minuten från slutet.

– Klart jag är nöjd att vi är uppe i vinnarspåret igen. Ska jag vara petig skulle vi gjort något mer på de chanser vi skapade. Vi behöver få upp effektiviteten, men det här kanske gör att det lossnar, sade LHC-tränaren Dan Tangnes till CMore.