Fina gäster kommer sent.

Om ordspråket ska överföras på fotbollsgalan kommer det att glittra mest om U21-landslaget och Rosengård under kvällen i Globen.

Ludwig Augustinsson kramade pokalen från EM i somras och såg kvällen som en möjlighet att förlänga det svenska guldfirandet.

– Det är en hel del här så det kan bli en kul fest. Man möter många sköna människor, både som man känner och som man lär känna, sade FC Köpenhamn-backen.

Precis som många andra tyckte Augustinsson att Guldbollen-vinnaren är självklar.

– Det tror jag nog att alla vet. Jag säger bara Z, sade han.

Mot tio Guldbollar

Om Zlatan Ibrahimovic tilldelas Guldbollen även i år är det tionde gången, varav nio i följd, han får utmärkelsen.

Den förra landslagsspelaren och experten Thomas Nordahl, IFK Göteborgs lagkapten Mattias Bjärsmyr och Henok Goitom var tre andra som gav landslagskaptenen sina röster:

– Det är Zlatan varje år. Det är inget att diskutera, sade den flyktande AIK-forwarden.

Röstar på konkurrenten

Sofia Jakobsson, själv aktuell för Diamantbollen efter att ha utsetts till franska ligans bästa spelare 2014–15, hade inga tankar på att kamma hem priset.

– Nej, faktiskt inte. Jag är nominerad till Årets forward och är jätteglad för det. Sedan får vi se vad som händer. Hedvig har gjort ett jättebra år och är min favorit, sade Montpellier-anfallaren.

Amanda Ilestedt tittade på klockan när hon tillsammans med lagkamraterna i Rosengård passerade den blå mattan långt ned i kön. Det svenska mästarlagets enda nominerade spelare (Årets back) hann dock med att ge sin Diamantbollsröst till Lindahl.

Förbundskaptenen Pia Sundhage kom tidigare, men hon satt med i juryn och hade därför inga kommentarer om vem som borde ha priset. Däremot hade hon klart för sig vad hon vill ha ut av kvällen.

– Fest. Och en stund där man pratar mycket fotboll. Jag hoppas att vi pratar möjligheter. Herrarna har chansen att kvalificera sig (till EM). Damerna har chansen att gå till OS. Det kan bli ännu bättre, sade Sundhage.