New York-laget hade ett mål i baken efter första perioden. Men drygt tolv minuter in i andra fick den förre Skellefteåstjärnan in en fullträff . Det var Lindbergs femte mål under hans premiärsäsong med de regerande mästarna.

– Det var skönt att göra ett mål igen. Jag fick så många i början att det liksom stannade av lite sedan, säger Lindberg till aftonbladet.se.

Efter svenskens kvittering lossnade det rejält. Rangers gjorde ytterligare tre mål inför över 18 000 åskådare. New Yorks finländske målvakt Antti Raanta gjorde succé än en gång och motade 22 av 23 skott.

– Vi spelade sådär under första halvan av matchen och kastade framförallt bort för mycket puckar i mittzonen, men när vi fart på grejorna blev det bättre, recenserar Lindberg som rankades som en av matchens tre stjärnor.

Jesper Fasth visade också fin form och svarade för en assist när Rangers Derick Brassard slog in det fjärde och avgörande Rangersmålet.

Tobias Enströms Winnipeg vann hemma med 5-4 över Jonas Brodins Minnesota. Båda svenskarna gjorde varsin målgivande passning.