Douglas Lindelöw är en av Sveriges mest talangfulla och skickligaste ryttare. Att han straffas av sitt eget förbund för något så allvarligt som att han hanterat en häst på ett otillbörligt sätt väcker stor uppmärksamhet. Själv är Lindelöw förkrossad och oförstående till anklagelserna. Det enda han medgett är att han vid tävlingen i Helsingborg i september använt ett för långt spö.

Hoppas på inhibering

Efter beskedet om två månaders avstängning från allt tävlande överklagade han och hans advokat Anette Johansson domen till Riksidrottsnämnden (RIN). Det med förhoppningen att frias från anklagelserna, men i första hand att få till en inhibering (uppskjutning) av avstängningen för att kunna delta i Sweden International Horse Show i veckoslutet.

Men på onsdagskvällen kom beskedet att RIN avslagit Lindelöws begäran. Lindelöw får därför inte tävla i helgen och i stället har reserven Johan Lundh kallats in.

"Inte sett något sånt"

Malin Baryard Johnsson, landslagsryttare och sportchef för showen på Friends, blev förvånad när hon fick höra nyheten om Lindelöws avstängning.

Hon känner inte Lindelöw som en ryttare som uppför sig illa eller äventyrar sina hästars hälsa.

– Jag tävlar med honom emellanåt och jag har inte sett något sånt, men jag kan egentligen inte uttala mig. Domen är överklagad och vi vet inte än vad som kommer att ske, säger Baryard Johnsson.