Carolina har annars haft det kämpigt på sistone så när den 21-årige Gävlesonen Lindholm satte lagets andra mål en knapp kvart in i den andra perioden jublade hemmapubliken på Prudential Center.

Lindholm utsågs sedan av hockeysajten nhl.com till en av matchens tre bästa spelare. Den äran delade han bland annat med sitt lags målvakt kanadensaren Cam Ward.

– Vår målvakt gjorde några riktigt bra räddningar. Ward var en stor orsak till att vi höll oss kvar i spelet och fick en chans att vinna, sade lagkamraten Kris Versteeg.

Carolinas andra svenskstjärna Victor Rask från Leksand var med under uppvärmningen men det blev inget spel för honom i matchen på grund av en skada i överkroppen.

En annan svensk glänsare som utmärkte sig i nattens NHL-matcher var Chicagos Niklas Hjalmarsson.

Med ett mål och en målgivande passning var han en av de mest framträdande spelarna också offensivt när laget besegrade Buffalo med 3–1, rapporterar Expressen.

– Definitivt en av mina bättre matcher i vinter. Alltid skönt att se att det trillar in lite poäng, det händer inte tillräckligt ofta, säger Hjalmarsson till tidningen.