Lundqvist noterade 29 räddningar och utsågs till matchens bästa spelare när New York Rangers mötte Colorado Avalanche borta i NHL-ishockeyn. Segern innebär att Rangers går upp i ledningen i Metropolitan-divisionen och vinsten är också den fjärde raka för New York-laget.

Men det var Colorado som inledde med ett mål i power play i första perioden. Nathan MacKinnon fintade retsamt bort Rangersbacken Dan Girardi och kunde peta in pucken bakom Lundqvist.

Men sedan gjorde Lundqvist skäl för sin lön – enligt en New York Post-intervju med tränaren Alain Vigneault är svensken lagets bäst betalda spelare – då han höll tätt resten av matchen, trots bitvis hårt tryck mot svensken.

I andra perioden vände i stället Rangers snabbt matchen, när Derek Stephan och Oscar Lindberg med 21 sekunders mellanrum vände till 2–1 vilket också blev matchens slutresultat. Lindbergs sjunde mål innebär att han är den bästa målskytten bland NHL:s nykomlingar.

– Jag är inne i ett flyt nu, så det gör det enkelt att skjuta. När jag ser att jag har en chans att skjuta så tänker jag inte efter, utan bara skjuter. Jag hade inte förväntat mig att göra så många mål, jag försöker att inte tänka så mycket på det heller – jag försöker bara spela, säger svensken till NHL:s hemsida.