Fakta: Champions League-kvalet

Vinnaren i mötet mellan Norrköping och Rosenborg går vidare till tredje kvalomgången – där cypriotiska Apoel Nicosia väntar.

Vinnaren i den tredje kvalomgången går vidare till playoff till Champions Leagues gruppspel. Förloraren i tredje kvalomgången får en playoff-plats till Europa Leagues gruppspel.

Förlorande lag i playoff-spelet till Champions League får en plats i Europa Leagues gruppspel.

Till en början såg det ljust ut för IFK Norrköping. Efter 45 minuters spel i första matchen i dubbelmötet mot Rosenborg i Champions Leagues andra kvalomgång hade svenska mästarlaget 0–0.

Men 17 mardrömsminuter i andra halvlek på Lerkendal i Trondheim höll på att förstöra festen – nästan innan den ens hunnit börja. Rosenborg gick ifrån till 3–0 och stod där och då med ena benet i nästa kvalrunda.

Hemmaplan

Sebastian Andersson hann dock med att skicka in en reducering, som betyder oerhört mycket inför onsdagens retur.

– Vi känner att matchen lever. Vi kommer hem, där vi känner oss trygga i offensiven och defensiven. Och vi kommer hem till Norrköpingsborna, som kan ge oss stödet vi behöver, säger Jens Gustafsson.

1–3-resultatet innebär att Norrköping måste gå framåt, men samtidigt stänga till bakåt. Ett Rosenborgs-mål innebär att Norrköping måste göra fyra för att gå vidare.

– Vi kan inte gå hejdlöst och springa i väg med alla spelarna i offensiven. Då riskerar vi att Rosenborg kontrar in mål på oss, och då är den här matchen slut, säger Gustafsson, som har tidigare skadade Linus Wahlqvist tillgänglig för spel.

Tror på ny seger

Kåre Ingebrigtsen, tränare i Rosenborg, tror på seger.

– Vi har en lika stor chans att vinna här som på Lerkendal. Det är inget tvivel om att vi är kapabla till att vinna här. De måste ha minst två mål och hindra oss från att göra mål. Det är en matchbild vi kan trivas med, säger han på lagets presskonferens enligt vg.no.