Efter fem raka förluster mot Danmark kom segern – 2–1 (1–0) – som ger landslaget överläge inför EM-playoffreturen mot Danmark i Köpenhamn på tisdag.

– Jag är väldigt nöjd över att vi vann matchen, att vi bröt trenden, men även med målen vi gör. Defensiven är bra i 60 minuter, sedan tappade vi möjligheten att störa dem.

Den hårda, högra pressen tog ut sin rätt.

Kraften tog slut

– Vi fick göra ett väldigt hård jobb och spelarna gjorde det väldigt bra. Att låsa deras spel högt upp tar mycket kraft. Många var trötta. Jag tyckte även danskarna såg lite trötta ut, säger Hamrén.

Ändå hade de den ork som krävdes för att få in målet som gör returen till en helt öppen affär i kampen om en plats i EM-slutspelet i sommar.

Kollegan Morten Olsens byten vid svenskt 2–0 fick också den positiva inverkan Danmark hoppats på.

– Danskarna tar in tre offensiva spelare. Vi hade lite möjligheter att komma till 3–0, men vi klarade det inte. Vi har markering vid deras mål, men de är lite piggare i fötterna, båda inhopparna (Poulsen och Jörgensen).

Vad kommer du att vakna med för känslor?

– Bra känslor. Jag sade innan att vi hellre vinner med 2–1 än spelar 0–0. Deras mål kom lite slumpmässigt, men å andra sidan hade Danmark en bra chans (Nicklas Bendtner) innan vi gjorde 1–0, säger Hamrén.

Kallar in mittback

Han är kritisk mot att playoffmatcherna kommer så tätt.

– Vansinnigt med matcher så tätt på varandra, med tanke på spelarnas hälsa, med de kraftuttömningar spelarna har. Nu handlar det om att återhämta sig så mycket som möjligt.

Flera spelare vill byta i andra halvlek, Zlatan Ibrahimovic var en.

– Han var trött, han hade svårt att få luft. Zlatan hade bett om byte, men det var några till som tjatade om byte. Det var lite stökigt.

Redan i första halvlek gick mittbacken Mikael Antonsson sönder.

– Olyckligtvis får vi en skada tidigt och tappar chansen till taktiska byten, säger Hamrén.

Han kommer omgående att kalla in en ersättare för Antonsson. Dessutom hade några andra spelare känningar efter matchen.

Vilka?

– Det vill jag inte gå in på.