Fakta: NHL-slutspelet

Kvartsfinaler (bäst av sju matcher)

+ Washington–Pittsburgh, 2–4 i matcher. Pittsburgh vidare till semifinal.

+ Dallas–St Louis, 3–4 i matcher. St Louis vidare till semifinal.

+ San Jose–Nashville, 3–3 i matcher (torsdag, San Jose)

+ Tampa Bay–NY Islanders, 4–1 i matcher. Tampa vidare till semifinal.

Det är första gången sedan 2001 som St Louis tar sig till semifinal i kampen om Stanley Cup-pokalen.

Amerikanska medier ger den tvivelaktiga äran för St Louis vinst till motståndarlagets målvakt, finländske Kari Lehtonen, som inte stoppade många puckar. I första perioden räddade han futtiga fem av åtta skott på mål. I period två och tre vaktade kollegan Antti Niemi målet.

Kom aldrig igen

De tre målen i första perioden sänkte Dallas, och laget kom aldrig igen.

– Det känns fortfarande lite overkligt, men vi gjorde verkligen en fantastisk match i 60 minuter i kväll, säger Berglund.

Han bidrog, förutom med vinnarlagets tredje mål i första perioden, också med en målgivande passning till det första målet i andra perioden, då David Backes satte 4–0.

– Vi hade snackat ihop oss om att verkligen försöka spela vår bästa hockey i kväll, för förra matchen kändes det som vi slängde bort helt i onödan. Och det lyckades vi verkligen med. Jag tycker det är verkligt imponerande.

Semifinal

Inte förrän i tredje perioden kom Dallas enda mål. Johnny Oduya noterades för assist när Patrick Eaves satte pucken bakom målvakten Brian Elliott.

St Louis får möta antingen Nashville eller San Jose i semifinalen. Första matchen spelas på söndag.

För Berglund spelar det ingen roll vem St Louis får möta.

– Jag har inte ens hunnit tänka på vem vi ska möta. Vi vill till final, då måste man kunna slå alla, så det spelar ingen roll, säger han.