Malmö har i årets SHL lagt sig till med vanan att åka till Karlskrona och revanschera sig efter stora nederlag på hemmaplan.

I början av oktober släppte man in sju mål och förlorade stort mot Linköping. Två dagar senare reste man till Karlskrona, gjorde sju mål och tog tre poäng.

På tisdagskvällen var det dags igen. Malmö anlände till Karlskrona med sju insläppta och storförlust mot Växjö. Men åter studsade man tillbaka per omgående.

– Det kändes som om vi hade bestämt oss redan från början, säger Mattias Persson.

Behövde vinna

Matchen var oerhört viktig för båda nykomlingslagen. Malmö behövde vinna för att fortsatt hålla sig över kvalstrecket. Jumbon Karlskronas poängbehov ökar för varje dag som går om laget ska ha någon som helst chans att haka på lagen närmast framför i botten av tabellen.

Malmö fick bästa tänkbara start då man knappt tre minuter in i matchen använde kvällens första powerplay på ett mycket effektivt sätt. Mattias Persson heter målskytten som höll sig framme på en retur när Karlskronas målvakt Linus Fernström var i avsaknad av hjälp.

– Jag tycker att vi förtjänade våra powerplay i första perioden då vi åkte skridskor och tvingade dem att haka, säger han.

Drygt tre minuter senare var det dags igen. Malmö spelade in en puck framför mål som Peter Mueller ostört kunde styra in.

Dystert för Karlskrona

Trots efterföljande dubbla ramträffar och ytterligare målchanser för Malmö var ledningen länge blott två mål stor. Karlskrona såg, trots en svag prestation ute på isen, en realistisk poängmöjlighet.

Men klockan tickade på och Malmö kunde sätta en tredje puck i tom kasse och tills vidare hålla undan för jagande Modo.

– Det kändes som om det aldrig var något snack om saken, vi gjorde en jättebra bortamatch.

Karlskronas läge är just nu mycket dystert. Ännu en förlust i raden och publiksiffran 2 774 höll inte heller den SHL-klass denna kväll.

Malmö har härnäst en möjlighet att ställa sig på ännu lite fastare mark då ett Skånederby väntar.

– En otroligt viktig vecka. Vi möter Rögle på torsdag och det är ännu en match mot en bottenkonkurrent som är viktig att vinna, avslutar Mattias Persson.