I kvällens match gav Robby Fabbri bortalaget ledningen sex minuter in i den första perioden. Med god hjälp av Dallas-forwarden Brett Ritchie, som styrde in Fabbris passning i mål med skridskon.

Alex Goligoski utjämnade knappt fem minuter senare, men i mittperioden gjorde St Louis ett ryck med mål genom Dmitrij Jaskin och Troy Brouwer.

I tredje perioden drabbades St Louis av två utvisningar i tät följd, men Dallas ineffektivitet i powerplay – blott ett mål på 22 numerära överlägen – ställde till det på nytt. Och när laget väl kom till avslut var St Louis målvakt Brian Elliott säkerheten själv.

I stället kunde Paul Stastny avgöra knappt två minuter före slutsignalen när han sköt 4–1 sedan hemmalaget tagit ut målvakten i jakt på en reducering.

I Dallas finns tre svenskar som spelar, John Klingberg, Mattias Janmark och Johnny Oduya. Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts borde vara intresserad av de två förstnämnda. Och Klingberg, femma i NHL-backarnans poängliga under grundserien, skulle kunna ta chansen att ansluta till Tre Kronor för att komma närmare en plats i höstens World Cup-lag.