Efter vad som hittills sipprat ut från de stängda träningarna på Friends ser det ut som om Durmaz och Emil Forsberg tar hand om kantspelet i det första playoff-mötet med Danmark på lördag.

Det är ingen större skräll.

En Durmaz i form har alltid uppskattats av förbundskaptenen Erik Hamrén. Och Forsberg inledde mot både Ryssland och Österrike. Det betyder i så fall att Erkan Zengin får börja på bänken om Hamrén – som det verkar – satsar på ett strikt 4–4–2-system.

Zengin räknar med inhopp

– Man blir alltid besviken, och det ska man vara som spelare när man inte får spela. Men det är okej. De som har spelat har gjort det bra, säger Zengin som spelade från start i nio av de tio kvalmatcherna.

– Om jag inte spelar från start får jag hoppa in och göra det riktigt bra. Just nu spelar det ingen roll vilken som startar. Alla är koncentrerade, och jag har aldrig sett en sådan här samling. Det är mycket fokus. Allt har varit riktigt bra.

Durmaz håller med. Det är verkligen allvar nu.

– På träningarna har det varit väldigt stor fokus och även på sidan om när vi haft våra analyser. Man känner att alla har höjt sig. Annars är det som vanligt, vi skämtar och så.

Men det finns ett problem: gräsmattan på Friends.

– Den är som den är. Vi har sagt så mycket att det inte finns mer att säga. Det är alltid dålig tajming när det kommer till våra matcher.

– Alltid att vi ska få nytt gräs.

Drabbas av dålig plan

Durmaz menar att en gräsmatta i dåligt skick drabbar honom mer som offensiv spelare och gynnar försvarsspelaren i en-mot-en-situationerna.

– När man gör sina vridningar och vändningar och gräset släpper tappar du den där delen när du ska ta dig fri eller förbi eller vad det nu är. När man utmanar och gräsmattan släpper och du tappar bollen på fel ställe kan det bli en farlig kontring, säger han.

TT: Om du spelar, vad vill du främst bidra med?

– Fart, offensivt passningsspel, de grejor jag alltid försöker göra.

En utgångsposition till höger eller vänster på mittfältet spelar ingen roll.

– Det känns bra på båda. I Olympiakos spelar jag mycket till vänster, men det blir också så att jag rör mig lite hur som helst. Jag vet att jag kan spela till höger och till vänster och vet vad som krävs av mig.