Fakta: USA-tourens slutspel

Fedex Cup omfattar fyra tävlingar. Spelarna får poäng utifrån resultaten i säsongens tidigare tävlingar och samlar på sig ytterligare poäng i slutspelet. Efter varje tävling stryps antalet deltagare.

Efter den andra tävlingen, TPC Boston, får 70 spelare vara med. I finaltävlingen får bara de 30 bästa på rankningen vara med. Till den sista tävlingen stryks tidigare intjänade poäng, alla 30 har en teoretisk chans att vinna sammanlagt i slutspelet och de fem första har allt i egna händer.

Slutspelet har en prispott på 35 miljoner dollar, motsvarande 292 miljoner kronor. Vinnaren får 10 miljoner, tvåan 3 miljoner och trean 2 miljoner dollar. Dessutom har varje tävling 8,5 miljoner dollar i prispengar att fördela. Henrik Stenson vann totalsegern för tre år sedan.

Årets kvarvarande tävlingar:

8—11 september: Crooked Stick GC, Carmel.

22—25 september: East Lake GC, Atlanta.

Efter 16 månader utan seger på PGA-touren slog Rory McIlroy till vid rätt tillfälle. En briljant slutrond på 65 slag, sex under par, gav honom segern i TPC Boston, den andra av de fyra tävlingarna i PGA-slutspelet Fedex cup i golf. Nordirländaren passerade därmed engelsmannen Paul Casey, som efter en 73-rond stannade på 271 slag, två bakom McIlroy som tog sin tolfte PGA-seger.

Henrik Stenson tappade på den sista ronden. Svensken, rankad fyra i världen, gick runt på 72 slag, ett över par, och hamnade på delad 41:a plats. Dubbelbogey på tian och bogey på elfte hålet höll på att dra Stenson ännu längre ner i resultatlistan. Men birdies på hål 12 och 18 reparerade skadan en del.

En stark avslutning med 69 slag förde David Lingmerth till delad 63:e plats och 284 slag totalt säkrade spel bland de 70 som går vidare till nästa tävling i slutspelet, som spelas i Carmel norr om Indianapolis, Indiana, med början på torsdag.