Nuncio har haft en lycksam vecka. Segern i BC-finalen gav 700 000 kronor. Plus 400 000 kronor i gp-finalen.

– Han var minst lika bra i dag, trots att det bara var sex dagar mellan loppen. Han startade tätt i USA i fjol med bra resultat och jag var väl inte orolig att formen skulle vara sämre i dag, sade Melander som fick offra mycket i början.

– Ja, det blev en ruggig öppning i tredjespår innan vi fick ledningen efter 800 meter. Men han gick ju i tredjespår hela elitloppsfinalen och var trea så jag litade på honom i dag också.

Daley Lovin utmanade Nuncio runt sista kurvan men kunde aldrig hota vinnaren som höll undan med en säker längd.

Stefan Melander fick frågan om Nuncio ska starta i Prix d’Amerique.

– Noll chans. Nu får han vinterträna och vi laddar för Elitloppet nästa år.

Delicious US kan vara en häst för Prix d’Amerique sista söndagen i januari. Det lilla stoet dansade hem Silverhästen med Örjan Kihlström i sulkyn.

– Man blir varm i hela kroppen av att köra en sån här topphäst. Hon öppnade bra i dag och skötte sedan allt själv, sade Kihlström.

Delicious har travat tre världsrekord i sommar över tre olika distanser. Tränaren Daniel Redén kommer att bestämma om framtiden inom kort.

Usain Henna var en imponerande vinnare i bronsfinalen. Oskar Svanberg körde fram utvändigt ledande favoriten Takethem efter ett varv. På sista långsidan tryckte han gasen i botten och i början på upploppet var saken klar.

– Han var otroligt bra igen. Jag ville inte trycka på för tidigt för att bjuda in dom andra, nu vann han utan att vara helt trött i mål, sade Svanberg.

Usain Henna är väldigt stark och Mantorpstränaren Svanberg har tankar om att tävla i Frankrike i vinter.