Fotbollsgalan i början av november brukar vara en tillställning som tittar bakåt, mot det som varit. Men i år kunde galan inte undgå att även blicka framåt – mot det stundande playoff-mötet i två ronder mot Danmark.

Under Fotbollsgalan tittade bland annat Erik Hamrén in i tv-kameran och skickade en hälsning till den danske förbundskaptenskollegan Morten Olsen och hans landslagsspelare:

Men tydligast i sina uppmaningar inför de två playoffmötena var helt klart Melwin Löwdahl, 8 år. Tillsammans med den två år äldre Frank Johansson Czarnecki fick han dela ut priset för årets bästa forward till den stora idolen Zlatan Ibrahimovic. Och väl på scenen passade Melwin Löwdahl på att skicka ett välmenande tips till den svenske landslagskaptenen inför de avgörande playoffmötena:

– Sumpa inte det här, utbrast 8-åringen till Zlatan.

Den svenska superstjärnan kunde där och då inte göra mycket annat än att skratta häpet och bära med sig det raka och konkreta tipset i bakhuvudet.

Men efter att ha fått ta emot Guldbollen pratade den svenske landslagskaptenen om Melwins stränga uppmaning:

– Han satte lite press på en, så jag får ta med mig det... sade den svenske superstjärnan.

Guldbollen fick han motta av galans hedersgäst Luis Figo, men mötet med de små killarna på scenen berörde kanske än starkare:

– När jag ser dem så ser jag framtiden. Och man gör ju allt för att de ska få glädje i det hela... så det var kul. Det var glädje.