Grunderna i taktiken är det vanliga. För Malmö FF handlar det bara att se till att göra det bättre än mångmiljonspelarna i storklubben Paris SG.

– Vi vet att vi måste springa mer och jobba hårdare. Och vi måste spela tuffare än det andra laget om vi ska ha en chans. Löper de mer än oss, då går det inte. Det är stenhårt jobb och mycket löpande som vi kan matcha dem på, säger mittfältaren Jo Inge Berget.

Viktigt att tro

Dessutom gäller det att göra det direkt efter avspark.

I bortamatchen hamnade Malmö för långt ner i banan, agerade passivt och väntade på att se vad Zlatan Ibrahimovic & Co skulle hitta på. Den försiktiga starten resulterade i ett tidigt underläge och till slut en 0–2-förlust.

Därför har spelarna inför mötet på Swedbank Stadion pratat om att inte visa någon respekt.

– Klart att det är ett väldigt, väldigt bra lag som kommer på besök. Det är inget tvivel om vilken som är favorit. Men vi vet att vi har slagit bra lag här tidigare, och det är viktigt att ha tron att vi ska kunna klara av det, säger Berget.

– Vi kan inte ha för stor respekt för de här spelarna. Vi kan inte gå runt och tänka på att det är Zlatan och (Angel) Di Maria. Det är bara fotboll och vi måste se till att göra det vanliga.

Vill försöka överraska

Nikola Djurdjic, som opererade en av sina ljumskar efter bortamötet med Sjachtar Donetsk, är inne på samma linje.

– Med dessa fans och med vetskapen att vi spelar bra hemma – då har vi en bra chans att överraska. Om vi gör första målet kommer det bli intressant att se deras reaktion, säger han, och betonar att matchen lär bli något utöver det vanliga för publiken mer än för MFF-spelarna.

– För fansen är det speciellt eftersom Zlatan kommer för första gången med för en Champions League-match i Malmö. Men för oss är det bara ytterligare en match vi ska försöka överraska i, säger Djurdjic.

– Vi vet att det kommer bli en speciell atmosfär, men vi hoppas att fansen ska stå bakom oss.