En del är redan gjort, som valet av hotell i Frankrike. Närmast stundar att hitta motståndare till de minst tre landskamper som väntar inför EM.

De första två spelas under intervallen 22–29 mars.

– En hemma och en borta, det är i alla fall vad som finns i mitt sinne just nu. Det beror lite på motståndet. Vi får ställa oss frågan vad vi ska sikta på. En riktigt bra motståndare eller inte?

Helst skulle Richt vilja avvakta EM-lottningen i Paris den 12 december innan han och förbundskaptenen Erik Hamrén börjar jobba på nationer som kan tänkas vilja möta Sverige.

– Men det är svårt. Många är upptagna. Det är en sak att vilja, en annan sak att det stämmer för oss och för motståndaren. Det är ett pussel och det är därför man helst vill vänta till efter lottningen, när vi vet vilka (gruppmotståndare i EM) vi har, säger Richt.

Genrep i juni?

Dessutom tillkommer möjligheten att spela landskamper nära inpå EM. Där är intervallen 30 maj–7 juni. Richt och Hamrén är redan nu inne på att spela minst en landskamp som genrep inför slutspelet som börjar den 10 juni.

Redan för ett och ett halvt år sedan förbokades boendet i Frankrike. Men landslagschefen vill få alla bitar på plats innan han berättar var landslaget kommer att hålla till under den minst tre veckor långa vistelsen.

– Vi har valt en "base camp" som vi tror passar oss. Och det gjorde vi tidigt. Först till kvarn får först mala, så att säga.

TT: Är det en bas som arrangören erbjuder eller har ni hittat något eget?

– Jag tror att vi alltid valt hotell efter de förslag som finns. För att få ett sånt måste man vara tidigt ute, men vi kan aldrig vara så snabba som England och Tyskland. De åker samma dag som katalogen kommer ut. Vi har redan börjat titta på VM i Ryssland 2018. Det gäller att vara ute i tid.

Hamrén nöjd

TT: Har spelarna varit involverade i valet av boende?

– Det är klart att vi stämmer av med spelarna. Sedan försöker vi hitta det som är närmast vad vi vill ha.

Erik Hamrén fick ett hum om sommarens bas på flyget hem från Köpenhamn.

– "Mackan" (Marcus Allbäck, players manager) visade bilder på hotellet vi ska bo på. Då blir man lite sugen. Det var första gången jag såg det, säger Hamrén.

TT: Blir det som vanligt ett läger på hemmaplan innan ni lyfter till Frankrike?

– Det vill jag inte spekulera i. Först nu sätter vi oss ned och planerar, säger Richt.

Redan den 2 januari inleds vinterturnén, som för tredje året i rad går till Abu Dhabi i Förenade arabemiraten. En landskamp är spikad, mot Hasse Backes Finland den 10 januari.

– Vi jobbar på en match till, den 6 januari, säger Richt.

Som vanligt blir det en landslagstrupp med enbart spelare från allsvenskan och de skandinaviska ligorna. Truppen tas ut i december.