Landslagskaptenens framtid efter att kontraktet går ut med Paris SG till sommaren är redan nu ett hett spekulationsämne. Slutar han? Blir det en flytt till USA? Kan han tänka sig att gör någon säsong till i en annan europeisk toppklubb?

Ingen vet.

Kanske inte ens han själv.

Men att ett missat EM-slutspelet innebär att de kommande två mötena med Danmark blir hans sista i landslaget är inte alls säkert.

Har mer att ge

– Inte som det ser ut nu. Jag känner att jag är med, att jag fortfarande kan prestera. Hur framtiden kommer att se ut har inget med de här två playoff-matcherna att göra, säger han.

Han är mer svävande kring om det blir en elfte guldboll.

– Jag kan inte lova något till nästa år. Jag spelar fotboll, vi får se. Jag har tio guldbollar i bagaget. Jag vet inte om någon annan kommer att lyckas göra det. Jag kan sitta här stolt och säga att jag har gjort det.

Nu är det full fokus på playoff.

– Vi har två finalmatcher vi ska spela. Vi ska göra det bästa av det. Om det är Danmark, hade varit Norge eller något annat... jag hade sett på det på samma sätt.

– Jag känner mig stark, har en liten förkylning som ligger kvar men jag hoppas den går över i dagarna.

Kul med Norrköping

På presskonferensen efter galan visade Zlatan också att han har koll på vad som händer hemmavid.

– Att Norrköping vann var kul, att ett otippat lag vinner allsvenskan. Det kändes skönt med tanke på att ett annat lag kunde vinna.

Det sista är öppet för tolkning. Menade han AIK eller IFK Göteborg?

Han lovar också något extra när han kommer hem till Malmö och Champions League den 25 november.

– Det kommer att eka, det kommer att bli kaos. Tro mig. Men just nu ska vi fokusera på landslaget och de här två playoff-matcherna.