Sveriges trupp i junior-VM

Damer:

400 meter häck: Johanna Dyremark, stavhopp: Lisa Gunnarsson och Klara Mattsson, längdhopp: kaiza Karlén, slägga: Grete Ahlberg och Emma Thor, sjukamp: Bianca Salming och Lovisa Östervall.

Herrar:

100 meter: Austin Hamilton, 200 meter: Marcus Torné, 800 meter: Andreas Kramer, 1 500 meter Emil Danielsson, 5 000 meter: Suldan Hassan, 110 meter häck: Max Hrelja, 400 meter häck: Viktor Nylander, stavhopp: Armand Duplantis, kula: Wictor Petersson, diskus: Jakob Gardenkrans och Wictor Petersson, spjut: Simon Litzell, tiokamp: Sebastian Ruthström.

Duplantis vann ungdoms-VM i Colombia förra året och åker till Bydgoszcz med ett färskt svenskt juniorrekord, 5,51, i bagaget.

– Jag är i bra form, men jag är medveten om att konkurrensen hårdnar, säger "Mondo", som med svensk mamma och amerikansk pappa har dubbelt medborgarskap men valt att tävla för Sverige.

Landslagsledaren Jonas Anshelm vill inte prata om medaljförhoppningar.

– Huvudsaken på den här nivån är att alla får nyttiga erfarenheter, att de presterar efter sina förutsättningar och att de har kul ihop. De ska känna trygghet i gruppen och absolut ingen press, som det lätt blir om jag som ledare skulle börja tala om medaljmål.

Sverige kom hem från ungdoms-VM med fyra medaljer förra året, men konkurrensen hårdnar.

– Så är det. Det är VM och 19-åringar. I många grenar kommer det att presteras resultat som kan mäta sig med de på seniornivå. Jag är nöjd om våra friidrottare lyckats toppa sin form och kan prestera sitt bästa. Och några personbästa kommer vi att få se, det är jag säker på, säger Jonas Anshelm.

Kanske från Armand Duplantis, som gjorde bra försök på 5,56 under lag-SM för några dagar sedan.

– Jag har högre höjder i kroppen, jag hoppas att jag lyckas i Polen, säger Armand Duplantis.