Fakta: Ryder Cup

Lagtävlingen mellan USA och Europa spelas på Hazeltine-banan i Minnesota, USA, 30 september–2 oktober.

De två första dagarna spelas fyra matcher i bästboll och fyra matcher i foursome, per dag. Under söndagen spelas tolv singelmatcher.

Europa har vunnit de tre senaste upplagorna.

USA:s lag: Dustin Johnson, Jordan Spieth, Patrick Reed, Jimmy Walker, Phil Mickelson, Brandt Snedeker, Brooks Koepka, Zach Johnson plus kaptensvalen Rickie Fowler, JB Holmes, Matt Kuchar och Ryan Moore.

Europas lag: Henrik Stenson, Rory McIlroy, Justin Rose, Sergio Garcia, Danny Willett, Andy Sullivan, Matthew Fitzpatrick, Chris Wood, Rafa Cabrera Bello samt kaptensvalen Martin Kaymer, Lee Westwood och Thomas Pieters.

Moore fick kaptenen Davis Loves fjärde och sista wildcard till den prestigefyllda tävlingen mot Europa, som spelas den här veckan på Hazeltine-banan i Minnesota.

"Ryan passar väl in bland de andra spelarna. Han är en lättsam men eftertänksam kille som är mycket bra i matchspel. Han är modig och beslutsam, vilket alla såg i dag", säger Love i ett uttalande.

Ryan Moore, som aldrig tidigare spelat i Ryder Cup, är bevisligen i form. Han var med och tampades om segern i tourfinalen och pressade världstrean Rory McIlroy till ett fjärde särspelshål.

En av dem som Davis Love valde bort till förmån för Moore är världssjuan Bubba Watson. Han var den som var närmast att ta en plats genom Ryder Cup-rankningen. Men Watson har inte spelat bra i år, har ingen topp-tio-placering sedan i mars.

– Jag vill vara en del av laget, så jag skickade ett sms till Love och bad att få bli assisterande kapten om han inte väljer mig som spelare, sade Watson i samband med tourfinalen i förra veckan.

Ryder Cup inleds på fredag.