Både AIK och IFK Göteborg hade chans att bli mästare inför den avslutande omgången av fotbollsallsvenskan. Men IFK Norrköping gjorde vad laget behövde göra – slog fjolårets mästarlag Malmö FF med 2–0 – och behöll sin plats i serietoppen.

– Jag gratulerar IFK Norrköping. Att Norrköping har kvaliteten att åka dit ner och vinna, det gör dem till värdiga mästare, säger IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson.

Även Blåvitts målvakt John Alvbåge var stor i nederlaget efter 2–2 mot Kalmar, som betydde att Göteborgslaget blir tvåa.

– Besvikelsen hade varit ännu större om Malmö hade vunnit. Nu är det bara att vara stor i den här situationen och applådera och lyfta på hatten för IFK Norrköping, som gjort det fantastiskt bra, säger Alvbåge.

Norrköping fick förra säsongen kriga för att säkra det allsvenska kontraktet. I år har de imponerat med tjugo segrar, sex oavgjorda och bara fyra förluster på trettio omgångar.

– Jag vill rikta ett grattis till Norrköping. De har faktiskt inspirerat mig. Från att kriga i botten till att ta SM och spela den bästa fotbollen, det kräver mod, säger AIK:s Henok Goitom.