"Jag lovade och nu levererar jag."

Jan "Flash" Nilsson, teamchef Flash Engineering

Fakta: Flash Engineerings förare

Björn Wirdheim, debutant.

Reuben Kressner. 2 race, inga pallplatser i STCC.

Linus Ohlsson. 26 race, 9 pallplatser, varav två segrar.

Det tog bara några veckor för Jan Nilsson att plocka ihop ett team inför årets STCC-säsong. I Skövde stod två bilar på griden. Och reservföraren Linus Ohlsson plockade hem en pallplats.

Nu tar Nilsson näste steg i att återuppbygga sitt team och lämnar Saab.

– Vi inleder ett samarbete med Nissan och det gör det möjligt för oss att köra med en tredje bil, säger han.

Utmaning nästa år

I det nuvarande reglementet är det inte så dramatiskt som det låter. Alla STCC-bilar är mer eller mindre lika i prestanda och design, både kaross och motor.

– Men det känns bra med Nissan, för det sitter en Nissan/Nismo-motor i racingbilarna, säger Jan Nilsson.

Samtidigt ställs teamet inför en utmaning. Inför nästa säsong väntas STCC anta ett nytt reglemente baserat på så kallade TCR-bilar. Nissan har i dagsläget ingen TCR-bil. Men den kommande modellen Pulsar GTI-R kan komma att passa konceptet.

– Jag skulle gärna vilja samarbeta med Nissan runt en TCR-bil. Men den är inte byggd än, så framtiden får utvisa, säger Nilsson.

Wirdheim debuterar

Till start i Mantorp på torsdagen kommer teamets toppförare Björn Wirdheim. Han stod över premiären för racing i Japan. Men nu gör han debut i STCC och har, med sin rutin bland annat från testkörning i formel 1, kapacitet att utmana om topplaceringar.

En annan förare som gör säsongsdebut på Mantorp är Prins Carl-Philip i Polestar Cyan Racing. Carl-Philip missade premiären eftersom han då firade pappa kungens 70-årsdag.