Fakta: Svenskarnas starttider

08.30 Alexander Norén

08.52: David Lingmerth

12.15 Rikard Karlberg

12.26 Kristoffer Broberg

15.15 Henrik Stenson

17.05 Oskar Arvidsson

Den femte segern på Europatouren kom i Scottish Open i söndags, och efter en dag medvetet utan golfklubbor så var han tillbaka på jobbet igen på tisdagen.

Och nu är det dags för ett av årets allra största mål.

– Ja, jag går inte runt på moln för segern. Det var underbart att vinna, och det var den största segern för mig både rankingmässigt och om man ser till startfältet. Jag spelade okej golf, hade lite problem med järnslagen och ingen superputtning, och som golfare är det viktigaste att få spelet att fungera. Att jag vann var ju roligt, men det var ju mer att jag var bra mentalt och att det slank i lite bollar. Jag måste höja mitt spel ytterligare för att ha en chans här, säger han.

Nollställd igen

Troon-banan är ett snäpp tuffare.

Och ännu mer klassisk "linksgolf" än förra veckan.

– Det är smalare än förra veckan, och greenerna är mindre. Dessutom är vinden svår här, det kommer krävas en hel del för att lyckas. Det krävs riktigt bra järnspel och tålamod. Jag är nollställd nu igen, segern förra veckan var ju förra veckan, säger Norén.

Den tappade OS-platsen gick också lätt att slå av sig.

– Ja, jag var aldrig aktuell riktigt, så då är det lättare att ta smällen. Det hade nog känts värre om jag vore Lingmerth och hade tappat platsen sista veckan, säger han.

Tufft för Lingmerth

OS-klare David Lingmerth hade en tuffare tävling i Skottland förra veckan.

Det blev bara två dagars spel och ett bryskt uppvaknande.

– Jag spelade inte bra. Det var tufft med så mycket vind när man inte är så van med linksgolf. Det var 30 mph vind (cirka 13 meter i sekunden) och de hade satt flaggorna kort trots att det var medvind, så jag flög över green varje gång. Och så missade jag många puttar. Nej, jag var alldeles för dåligt förberedd på hur det skulle bli, känner mig redan mer van nu, säger han.